Aşteptat să fie prezentat oficial în curând, smartphone-ul Samsung cu ecran pliabil ar putea fi un model triple-camera

07.01.2019
Aşteptat să fie prezentat oficial în curând, smartphone-ul Samsung cu ecran pliabil ar putea fi un model triple-camera

Referit cel mai adesea folosind numele Galaxy F, primul telefon Samsung care se pliază cu tot cu ecran pentru a ocupa mai puţin spaţiu în buzunar promite să scoată din amorţeală industria smartphone.

Rămâne de văzut dacă telefoanele cu ecran pliabil vor intra în acelaşi sertar cu ochelarii VR, ochelarii 3D şi telefoanele cu ecran 3D lansate în perioada anului 2011. Deocamdată, Galaxy F se anunţă a fi un succes răsunător, dispozitivul urmând să reaprindă interesul cumpărătorilor pentru achiziţionarea de produse smartphone cu preţ exorbitant.

Pregătit ca o variantă extravagantă a lui Galaxy S10, primul telefon Samsung cu ecran pliail ar urma să preia camera foto cu trei lentile dezvoltată  pentru modelul S10, împreună cu alte tehnologii avansate dezvoltate de sud-coreeni.

Astfel, Galaxy F va combina funcţionalitatea unui dual camera adaptat pentru poze cu efecte DoF (depth of field) cu avantajele unei camere foto super-wide, capabilă să ofere vizibilitate amplă în pozele făcute de aproape. O tehnologie similară va fi prezentă şi la seria Galaxy A7, însă implementarea pentru Galaxy S10 va fi mai performantă.

Pe lista dotărilor Galaxy S10/Galaxy F intră şi versiunea Bixby 3.0 a celebrului serviciu de asistenţă prin comandă vocală. În schimb, Galaxy F va avea două ecrane. Cel instalat pe exteriorul carcasei va avea o diagonală de 4.6” şi va servi la accesarea funcţiilor de bază a telefonului. Ascuns cât timp nu folosim telefonul, ecranul pliabil se extinde până la o diagonală de 7.3”, Galaxy F devenind o tabletă compactă.

Cu siguranţă, multe dintre atuurile telefoanelor Galaxy F ţin de partea de software, însă aceste aspecte vor fi cunoscute abia după prezentarea oficială, cu ocazia expoziţiei MWC 2019 (luna februarie). Aproape sigur, seria Galaxy F va include conectivitate 5G, dotare care implică şi folosirea celui mai nou chipset Qualcomm – Snapdragon 855. Potrivit zvonurilor, telefoanele Samsung Galaxy F vor avea un preţ de lansare în jurul sumei de 1800 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult