ASUS confirmă update-ul la Android 10 pentru ZenFone 5z, modelul flagship de anul trecut

27.11.2019
ASUS confirmă update-ul la Android 10 pentru ZenFone 5z, modelul flagship de anul trecut

La mai puţin de o lună după ce a lansat actualizarea Android 10 pentru ZenFone 6, Asus aduce cea mai nouă versiune de Android şi pe flagship-ul de anul trecut, ZenFone 5z.

Purtând numărul de versiune 100.04.44.98, noul firmware pentru ZenFone 5z (model ZS620KL) înlătură câteva funcţii din firmware-ul iniţial livrat de ASUS: Page Marker, ZeniMoji, Selfie Master, Beauty Live, Kids Mode, Easy Mode. Totodată, sunt înlăturate setările weather animation, funcţionalitatea AI charging, WebStorage, Go2Pay, Report Location in Safeguard, şi opţiunea Yandex cloud din File Manager

Mai este retras şi suportul Twin App pentru jocurile  Arena of Valor, PUBG, Vainglory şi Injustice 2.

ASUS distribuie actualizarea la Android 10 pentru seria ZenFone 5z în regim OTA (over-the-air), putând dura câteva zile până ca mesajul de notificare anunţând noua versiune de firmware să apară la toţi posesorii de telefoane compatibile. Utilizatorii care doresc să urgenteze acest proces pot verifica manual disponibilitatea pachetului de actualizare, la secţiunea Settings > System > System Updates.

Având în vedere că familia ZenFone 5 include mai multe dispozitive decât modelul ZS620KL direct vizat de actualizarea curentă, este de aşteptat ca actualizarea la Android 10 să fie anunţată în perioada următoare şi pentru alte produse, precum ASUS ROG Phone.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult