ASUS pregăteşte ZenFone Max Pro M2, un nou smartphone de buget cu acumulator mare şi Android „curat”

16.11.2018
ASUS pregăteşte ZenFone Max Pro M2, un nou smartphone de buget cu acumulator mare şi Android „curat”

ZenFone Max Pro M1 s-a dovedit a fi un smartphone de buget fără prea multe pretenţii, care a oferit însă faţă de concurenţă un acumulator mare şi un software fără personalizări. Se pare că ASUS doreşte să continue în această direcţie cu un model ZenFone Max Pro M2 actualizat din punct de vedere hardware, care să păstreze elementele care au consacrat originalul, precum design-ul şi autonomia crescută.

Chiar dacă nu avem imagini cu noul dispozitiv de la ASUS, informaţiile obţinute pe căi neoficiale de către Roland Quandt de la WinFuture.de (sursă de informaţii neoficiale care s-a dovedit a fi de încredere în trecut), spun că noul dispozitiv nu va fi foarte diferit la exterior faţă de Max Pro M1.

Noul Max Pro M2 va avea însă un hardware intern actualizat, chipset-ul Snapdragon 636 fiind înlocuit cu modelul mai puternic Snapdragon 660, în timp ce opţiunile stocare ajung la 64 şi 128 GB. Memoria RAM de 4 GB rămâne neschimbată şi pare să fie de ajuns chiar şi pentru modele high-end precum noul Pixel 3 XL de la Google. De asemenea, ecranul Full HD+ pe format 18:9 va rămâne neschimbat, cu o diagonală de 6”, probabil folosind acelaşi panou IPS de calitate pe care l-am întâlnit în trecut. Camerele duale rămân de asemenea neschimbate, la fel şi acumulatorul de 5.000 mAh.

Alături de ZenFone Max Pro M2, ASUS pare să pregătească şi o variantă dedicate probabil pieţei din India, care este puţin mai sensibilă la preţ. Aceasta va purta numele ZenFone Max M2 (fără pro), cu chipset Snapdragon 636 şi sistem foto cu o singură cameră, însă şi varianta Pro va fi lansată în această regiune, cu tot cu chipset Snapdragon 636. Sistemul de operare pentru toate aceste variante pare să fie tot Android 8.1 Oreo.

Lansarea este aşteptată înainte de finalul anului 2018, probabil cu puţin timp înainte de Crăciun.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult