Ce ne rezervă viitorul smartphone-ului?

04.10.2007
Ce ne rezervă viitorul smartphone-ului?

Multe lucruri interesante, dintre care unul a fost dezvăluit: trecerea la procesoare pentru telefoane mobile cu mai multe nuclee. Cum Symbian a anunţat că va oferi suport deplin următoarei generaţii de CPU-uri, ARM® Cortex™-A9 MPCore™ , este clar că în viitor telefoanele noastre mobile vor fi mult mai complexe decât sunt astăzi. Şi aceasta se va întâmpla în curând, predicţiile fiind că până în 2010 procesoarele multi-core vor fi deja implementate pe smarthphone-urile de larg consum.

Tehnologia cu mai mutle nuclee va permite rularea într-un mod mai cursiv a aplicaţiilor în paralel, realizând în acelaşi timp şi o reducere a consumului de energie. Pentru că sarcinile vor fi împărţite între nuclee, fiecare fiind accesat doar atât cât este nevoie pentru a-şi îndeplini comanda dată. În plus, programe mult mai complexe şi solicitante vor putea fi rulate pe telefonul mobil.

Viitorul smartphone-ului

Cum mulţi producători de smartphone-uri folosesc sistemul de operare al celor de la Symbian, ne putem aştepta la oferte variate de telefoane performante în următorii ani. Iar dacă acestea vor beneficia şi de un design pe măsură, cu atât mai bine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News