Cool G108, primul ceas cu telefon clamshell

Cool G108, primul ceas cu telefon clamshell

Pe continentul european ceasul cu funcţie de telefon sau “ceas-mobilul” nu este prea răspândit, însă în China astfel de gadgeturi se găsesc la tot pasul. Şi cum concurenţa pe acest segment este acerbă, micii intreprinzători se văd puşi în dificila situaţie de a inova pentru a “supravieţui”. Rezultatul? Noi forme şi funcţii. Concret, Cool G108 este un reprezentant de seamă al “ceas-mobilelor” chinezeşti, remarcabil datorită designului clamshell, nemaivăzut până acum la un astfel de gadget.

Cool G108

Împreună cu un headset Bluetooth, Cool G108 este gadgetul ideal pentru persoanele care ies la o alergare prin parc şi vor să fie cât mai comode, fără să piardă legătura cu prietenii sau partenerii de afaceri. Dacă nu-ţi permiţi o cască Bluetooth, te vei chinui să-ţi comunici gândurile la difuzor (speaker).

Ecranul exterior afişează pe o singură linie ora, nivelul semnalului şi starea bateriei, iar cel interior (de 1.5 inch şi 128×160 pixeli rezoluţie) prezintă o interfaţă grafică “împrumutată” de la telefoanele Samsung. Tastatura circulară îmi aduce aminte de un telefon ultra-fashion apărut acum cinci ani, dar care nu prea a prins la publicul feminin – Siemens Xelibri 6.

Cool G108 Siemens Xelibri 6

Cool G108 dispune chiar şi de o cameră foto, ce-i drept una modestă de 1.3 MP. Deşi memoria internă poate fi considerată inexistentă (0.5 MB), un card microSD aduce zâmbetul pe buze melomanilor.

Cool G108

Producătorii asiatici nu au spus nimic despre autonomie, însă mai mult ca sigur că G108 va “ţipa” să fie pus la încărcat în fiecare seară. Ceas-mobilul cântăreşte doar 65 de grame, aşa că îţi dai seama cam ce capacitate are bateria. Indiferent de acumulator, Cool G108 rămâne un gadget interesant care dacă îşi demonstrează fiabilitatea are şanse să fie importat în Europa. Să vedem dacă se va întâmpla minunea şi dacă da, ce preţ va avea.

Cool G108

Urmărește Go4IT.ro pe Google News