De la iPhone 5s la iPhone XS - care oferă cea mai bună viteză de internet mobil

Publicat de OpenSignal, o companie specializată în cartografierea acoperirii wireless, studiul făcut pe telefoane iPhone lămureşte un aspect deseori neglijat la momentul achiziţiei: cât de rapidă este, de fapt, conexiunea de internet mobil oferită de dispozitivul ales.

Luând la verificat principalele modele iPhone, lansate începând cu anul 2013 şi până acum, specialiştii companiei de analiză OpenSignal au alcătuit un clasament ilustrând vitezele reale de acces la internet mobil la care pot spera utilizatorii de telefoane iPhone.

Previzibil, creşterea de performanţă survine în mod gradual, de la o generaţie iPhone la următoarea. Se fac însă remarcate şi modele iPhone care aduc un regres al vitezelor de transfer - de fiecare dată este vorba despre modele low-cost, cum este iPhone SE şi iPhone XR.

Comparat cu generaţiile noi, seriile iPhone 5s, 6 şi 6 Plus oferă aproximativ jumătate din vitezele de transfer. Bine, în anul 2019 asta e probabil ultima grijă pentru posesorii unor astfel de telefoane învechite, lipsa puterii de procesare pentru rularea noilor aplicaţii de iOS reprezentând o problemă mult mai acută.

Seria iPhone 6s face un salt de performanţă semnificativ, creşteri simţitoare ale vitezelor de transfer apărând abia la generaţia iPhone X. Noi salturi de performanţă sunt sesizabile la seriile iPhone XS şi XS Max, proporţionale cu preţul de achiziţie.

La final, dacă viteza de acces la reţelele de internet mobil este un criteriu esenţial, atunci modelul iPhone XS Max este premiant. Pentru utilizatorii de rând, orice telefon începând cu iPhone 6s şi până la iPhone X/XR ar trebui să fie suficient.

 

publicitate