Display-urile AMOLED sunt mai ieftine decât cele LCD

25.03.2016
Display-urile AMOLED sunt mai ieftine decât cele LCD

Smartphone-urile cu display AMOLED vor deveni foarte curând mai accesibile. Motivul pentru acest lucru este faptul că tehnologia de producţie a panourilor de acest gen a ajuns să fie mai ieftină decât cea pentru realizarea de panouri LCD cu performanţă similară. Acest lucru sugerază că pentru a scădea costurile de producţie, companiile vor începe să integreze astfel de display-uri în telefoane low şi mid-range, fapt care ne va avantaja pe toţi.

În general, smartphone-urile din gamele inferioare veneau cu display-uri LCD de slabă calitate, cu unghiuri de vizibilitate limitate şi culori necalibrate. Trecerea la AMOLED va avea mai multe efecte pozitive decât poate părea la prima vedere. Într-adevăr, vom putea folosi dispozitive ieftine care oferă un confort vizual sporit, însă acestea vor rezista oferi şi performanţă mai bună când vine vorba de consumul de energie. Panourile AMOLED consumă mai puţin curent electric, sunt mai subţiri, flexibile şi mai rezistente la şocuri.

Citeşte şi: Apple ar putea pregăti un iPhone cu display OLED de 5,8 inci

Dacă anul trecut, în trimestrul al patrulea, un display AMOLED de 5” cu rezoluţie Full HD costa 17,10 de dolari, în timp ce un LCD similar costa 15,70 dolari, preţurile pentru aceleaşi panouri sunt acum 14,30, respectiv 14,60 pentru AMOLED şi LCD. Aceste preţuri vor continua cu siguranţă să scadă, iar preţurile pentru variante de dimensiuni reduse şi cu rezoluţii inferioare sunt cu siguranţă mai mici.

Desigur, faptul că tehnologia AMOLED este mai ieftină acum decât tehnologia LCD nu înseamnă că cea din urmă va dispărea. În cazul telefoanelor high-end, cu rezoluţii înalte, AMOLED-ul este în continuare mai costisitor. Cei care au cel mai mult de câştigat sunt însă utilizatorii, care vor beneficia de telefoane cu display-uri AMOLED de calitate, fără să fie nevoiţi să facă upgrade la modele high-end.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult