Apple blochează Opera Mini pentru iPhone

31.10.2008
Apple blochează Opera Mini pentru iPhone

iPhone are Safari ca browser Web, cum bine se ştie. Safari nu este deloc un browser rău, de fapt este chiar unul dintre cele mai bune browsere de telefoane mobile. Pentru a-l proteja, Apple a recurs la o acţiune condamnabilă, chiar şi după standarde americane. Anume, a respins Opera Mini din catalogul de programe pentru iPhone.

Norvegienii de la Opera au dezvoltat o versiune de Opera Mini specială pentru iPhone dar au avut surpriza neplăcută de a nu fi acceptată de Apple. Compania americană nu şi-a justificat decizia, însă este evident că vor ca Safari să nu aibă concurenţă pe iPhone, ci să rămână singurul browser.

Ţi se pare cunoscută situaţia? Microsoft a primit amenzi record doar pentru că a inclus Windows Media Player în sistemul de operare, nu că ar fi blocat vreun program. Faptul că este propriul produs, nu le dă dreptul celor de Apple să blocheze un program al altei companii. Cum ar fi dacă Microsoft ar bloca instalarea lui Firefox pe Windows? Nu este primul caz în care Apple blochează o aplicaţie din Apple Store, însă de data asta s-ar putea să aibă probleme. Poate vreo Comisie Europeană se va autosesiza şi va urechea puţin Apple.

Opera Mini iPhone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News