Top 5 telefoane pentru orice buzunar

11.07.2008
Top 5 telefoane pentru orice buzunar

Dacă ai ales să-ţi petreci concediul pe litoralul românesc, îţi recomandăm o ţinută lejeră şi cât mai puţine obiecte de valoare. Câtă vreme nu ţii cu tot dinadinsul să fii în centrul atenţiei, noi îţi propunem o alternativă la telefonul tău mobil – una practică şi ieftină.

Fiecare dintre cele mai bune cinci telefoane (în opinia noastră) de maximum 300 RON de pe piaţa din România nu reprezintă doar un suplinitor al gadgetului GSM “all-in-one” de care foarte mulţi se bucură în momentul de faţă. Să nu uităm de persoanele ce-şi doresc un telefon cât mai simplu, micuţ şi cu o autonomie decentă. Pentru ele şi pentru cei care vor un concediu fără griji, propunem următoarele terminale.

Locul 5 – Nokia 1200

Preţ: 130 RON

Nokia 1200Nokia 1200, urmaşul celebrului Nokia 1100 (unul dintre cele mai bine vândute telefone din toate timpurile), te întâmpină cu aceeaşi simplitate şi fiabilitate mai rar întâlnite în ziua de azi. Este un telefon la care nu prea are ce să se defecteze – poţi doar să vorbeşti şi să trimiţi SMS-uri. Ecranul monocrom, protejat de un plastic destul de gros, va ceda foarte greu în faţa forţelor care acţionează din exterior, în timp ce bateria te va ţine în febra discuţiilor până la şapte ore. Dacă nu ai nimic de spus, Nokia 1200 va sta treaz peste două săptămâni.

Locul 4 – Motorola W375

Preţ: 280 RON

Un clamshell elegant care se potriveşte oricărui buzunar, atât la propriu cât şi la figurat. Motorola W375 este practic un RAZR V3 (sigur vă aduceţi aminte de el) ceva mai modest: fără Bluetooth şi cu un ecran de rezoluţie mai mică (128 x 160 pixeli).

Motorola W375 este înzestrat cu o cameră foto VGA şi 1.5 MB memorie pentru stocarea fotografiilor şi eventual a tonurilor MP3. Acestea pot fi trimise prin MMS către dispozitive compatibile. În lipsa unei memorii interne decente şi a unui slot pentru carduri care să-ţi permită stocarea pieselor MP3, ai la dispoziţie receptorul radio FM.

Autonomia se situează la pragul de şapte ore de convorbiri sau 12 zile în stand-by.

Motorola W375 se gaseste sub diverse teme coloristice

Locul 3 – Sony Ericsson T250i

Preţ: 280 RON

Sony Ericsson T250i este un telefon candy-bar solid, a cărui carcasă te încântă cu finisajul fin din aluminiu. Muzica se aude excelent la radio, iar pozele realizate de camera VGA se propagă către alte dispozitive prin infraroşu sau MMS. Ca şi Motorola W375, SE T250i se zgârceşte la memorie: doar 2 MB. Autonomia este cât se poate de mulţumitoare: 7 ore de convorbiri / aproape 13 zile în stand-by.

Sony Ericsson T250i

Locul 2 – Nokia 2600 Classic

Preţ: 300 RON

La un cost apropiat de cel al terminalelor Motorola W375 şi Sony Ericsson T250i, Nokia 2600 ClassicNokia 2600 Classic îţi oferă în plus tehnologia Bluetooth şi ceva mai multă memorie: 10 MB. Pentru aceste dotări, spunem că merită să fie în faţa concurenţei, chiar dacă aspectul fizic nu este tocmai grozav. Bateria Li-Ion de 870 mAh oferă până la şase ore de discuţii şi, atenţie, 24 de zile de stand-by. Aşadar, dacă ai plecat în concediu şi din grabă l-ai uitat acasă, sunt mari şanse ca la întoarcere să-l găseşti pornit, plin cu mesaje şi apeluri recepţionate.

Locul 1 – Samsung E250

Preţ: 300 RON

Nu doar că arată superb (un telefon care ne aduce aminte cine este şeful la categoria slidere) pentru un telefon atât de accesibil ca preţ, dar oferă şi cele mai multe facilităţi. Samsung E250 este probabil singurul telefon care la 300 RON joacă şi rolul unui player MP3. Dispune de slot microSD pentru stocarea pieselor şi Stereo Bluetooth – tehnologie care permite utilizarea căştilor wireless.

Camera foto cu rezoluţie VGA nu este grozavă, dar trebuie să apreciem prezenţa ei. Receptorul radio FM răspunde şi el cu prezent la strigare. Acumulatorul, aşa cum era de aşteptat, reprezintă punctul slab al acestui terminal: maximum 5 ore în convorbire şi până la 10 zile în stand-by. Practic, fiecare oră de audiţie scade dramatic nivelul bateriei. Va trebui să te declari mulţumit cu două, trei zile de autonomie.

Şi totuşi, Samsung E250 merită primul loc. Nu degeaba este cel mai căutat telefon ieftin din România şi nu degeaba l-am recomandat drept “o afacere de sezon”, încă de la începutul anului.

Samsung E250

Urmărește Go4IT.ro pe Google News