Kazam Tornado 552L: mid-range cu proces de fabricaţie premium

05.03.2015
Kazam Tornado 552L: mid-range cu proces de fabricaţie premium

Kazam a dezvăluit încă un smartphone cu Android la Mobile World Congress. Acesta poartă numele Tornato 552L şi este un mid-range cu LTE, care vine într-o carcasă elegantă şi subţire. Noul model de la Kazam nu este un telefon de medie obişnuit, oferind finisaje pe care suntem obişnuiţi să le găsim pe dispozitive premium. Evident şi preţul este puţin mai ridicat decât ne-am aştepta de la un smartphone de acest gen.

Noul 552L integrează un display AMOLED de 5,2” cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli), alături de un procesor octa-core MediaTek la 1,7 GHz. Acesta se alătură celor 2 GB de memorie RAM şi celor 16 GB pentru stocare internă, pentru a oferi un dispozitiv mobil care să ofere o experienţă de utilizare de calitate. Cea mai interesantă parte este însă carcasa telefonului, care este realizată din materiale de calitate înaltă.

Display-ul şi capacul din spate sunt protejate de sticlă Gorilla Glass 3, rezistentă la zgârieturi şi majoritatea şocurilor, însă Kazam doreşte să asigure utilizatorii că vor avea întotdeauna un telefon arătos. Astfel, toţi cei care cumpără un Kazam Tornado 522L vor beneficia de trei ani garanţie şi schimbare gratuită a suprafeţelor din sticlă în cazul avariilor. Întregul telefon este construit în jurul unei rame din aluminiu, asemeni altor smartphone-uri de top precum noul flagship de la Samsung, iar totul este integrat într-un corp care măsoară doar 5,5 mm grosime. Deja oferta companiei britanice sună din ce în ce mai bine.

La toate acestea se adaugă procesare audio DTS, conectivitate LTE, WiFi şi Bluetooth 4.0, cât şi un acumulator de 2750 mAh. Camerele includ senzori de 13 megapixeli pe spate şi 8 megapixeli pe partea din faţă, iar tava metalică poate ţine două cartele micro-SIM. Sistemul de operare Android 5.0 va fi preinstalat pe noul Tornato 552L, însă nu ştim exact cât de repede va primi actualizări la variante mai noi, odată ce acestea vor fi disponibile.

Smartphone-ul Kazam Tornado 552L urmează să fie lansat în Europa în luna mai la preţul de 400 de euro fără contract.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult