Evolio a lansat NEOS, un smartphone mid-range cu preţ low-end

Evolio a lansat NEOS, un smartphone mid-range cu preţ low-end

Evolio a anunţat astăzi cel de-al patrulea smartphone din oferta sa, modelul mid-range NEOS. Compania autohtonă doreşte să ofere un telefon cu specificaţii decente, la un preţ mai degrabă rezervat segmentului low-end, într-un design care nu este vizibil inspirat de la niciun model celebru.

Modelul NEOS include un display IPS de 4,5”, care foloseşte tehnologia OGS (One Glass Sollution) pentru a oferi o singură componentă care include ecranul, sticla şi suprafaţa tactilă. Decizia de a opta pentru un astfel de display ajută la realizarea unui dispozitiv mai subţire decât altele din gama sa (7,9 mm). Procesorul quad-core Broadcom la 1,2 GHz stă la baza acestui dispozitiv şi este alăturat unui modul de memorie RAM de 1 GB.

Compania a ales să aducă pe piaţă un smartphone căruia să nu îi lipsească nimic din punct de vedere al funcţionalităţii. Acesta include 8 GB de spatiu intern de stocare, lăcaş pentru carduri microSD de până la 64 GB, cameră foto de 8 megapixeli pe partea din spate cu senzor retroiluminat, Bluetooth 4.0, accelerometru, giroscop şi modul de localizare GPS + GLONASS. Pe lângă toate acestea, Evolio NEOS este un smartphone Dual SIM, care foloseşte micro SIM pentru cartela principală şi mini SIM pentru cea secundară.

La capitolul software, avem de a face cu Android 4.4.2 KitKat cu interfaţă clasică, fără modificări la nivel vizual. Evolio livrează NEOS cu aplicaţia callRomania preinstalată, care oferă acces la servicii de telefonie VoIP pe reţele naţionale şi internaţionale la costuri foarte mici. Utilizatorii care îşi crează un cont, primesc la activare şi 5 euro credit pentru prima lună de utilizare.

Toate acestea se regăsesc într-un dispozitiv care costă 579 lei în magazinele de specialitate din România. Evolio NEOS a fost dezvăluit şi lansat în toată ţara astăzi, 10 noiembrie, şi este disponibil chiar acum. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult