Foxconn testează o tehnologie de încărcare wireless pentru iPhone 8

01.11.2016
Foxconn testează o tehnologie de încărcare wireless pentru iPhone 8

Potrivit celor mai recente zvonuri, care vin din surse sigure, următorul model iPhone va integra două tehnologii care au devenit deja un standard pe modelele high-end cu sistem de operare Android. Este vorba de ecran OLED şi tehnologie de încărcare wireless a bateriei.

 

Publicaţia japoneză Nikkei scrie că Foxconn, compania chineză care asamblează iPhone, testează o tehnologie de încărcare wireless. 

Aceasta permite încărcarea acumulatorului prin aşezarea telefonului o plăcuţă dedicată. Fanii iPhone îşi doresc această caracteristică de multă vreme, dar Apple nu a dorit să o introducă pe smartphone-urile pe care le produce din cauza faptului că nu este prietenoasă cu mediul înconjurător. Încărcarea wireless a unui smartphone prin metodele actuale necesită mai multă energie electrică decât încărcarea prin cablu.

 

 

De aceea este foarte posibil ca Apple să nu folosească standardele actuale şi să vină cu o tehnologie proprie. Asta înseamnă că posesorii de iPhone 8, sau cum se va numi viitorul iPhone, vor trebui să folosească dispozitive de încărcare proprietare.

 

Se pare că Apple va lansa în 2017 trei noi modele iPhone, pentru a marca 10 ani de la debutul pe piaţă al smartphone-ului. Nu se ştie încă dacă toate telefoanele vor dispune de wireless charging. 

 

Singurul produs Apple care dispune de încărcare wireless în acest moment este Apple Watch. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult