Galaxy S11 va integra multe funcţii avansate pentru cameră. Va filma 8K şi va permite înregistrarea cu mai multe camere simultan

20.11.2019
Galaxy S11 va integra multe funcţii avansate pentru cameră. Va filma 8K şi va permite înregistrarea cu mai multe camere simultan

Iniţial, informaţiile despre Galaxy S11 veneau din sursele neconfirmate, însă deja acestea încep să vină direct de la Samsung… într-o manieră indirectă. Compania testează noul One UI 2.0, bazat pe Android 10 pentru smartphone-urile sale deja lansate, iar acest software pare să fie în dezvoltare şi pentru următorul său dispozitiv de top. Aplicaţia de cameră ne dezvăluie câteva funcţii interesante ale camerei, confirmând totodată faptul că acest telefon va fi echipat cu un senzor foto principal de peste 12 megapixeli, zvonurile vorbind despre un senzor Bright HMX de 108 megapixeli, acelaşi care se regăseşte pe telefoanele de la Xiaomi, sau chiar o versiune mai nouă a acestuia, îmbunătăţită.

Cei care testează deja One UI 2.0 au reuşit să acceseze fişierele aplicaţiei de cameră şi au găsit prin codul acesteia referinţe la capabilităţi care nu sunt posibile pe generaţia actuală de telefoane. În primul rând, se pare că Galaxy S11 va fi primul telefon care va primi capabilitatea de a filma în timp real la rezoluţie 8K la 30 de cadre pe secundă.

Această capabilitate va fi asigurată de o cameră cu rezoluţie mai mare (sunt necesari minimum 33 megapixeli pentru a oferi această rezoluţie) şi de un nou chipset capabil să înregistreze în acest mod. Ştim deja că Samsung Galaxy S11 va folosi un procesor Exynos 990 în Europa şi Coreea de Sud şi un Snapdragon 865 în SUA şi China, iar cel puţin în cazul procesorului proprietar, capabilitatea de înregistrare în 8K a fost deja confirmată. Cel mai probabil, şi modelul Qualcomm, care urmează să fie anunţat în decembrie, va oferi capabilităţi similare.

Apoi apar referinţe în aplicaţia de cameră pentru câteva moduri de filmare şi fotografiere speciale. De exemplu, Director View ar putea oferi posibilitatea de a filma simultan cu mai multe camere (o capabilitate pe care şi iPhone 11 şi 11 Pro o oferă prin intermediul aplicaţiilor din App Store). Astfel, vei putea schimba încadrarea filmării folosind cele 3 sau 4 lentile pe care telefonul le va avea la dispoziţie.

Night Hyperlapse pare să fie un mod de tip timelapse care să arate bine şi în lumină slabă. Cel mai probabil, această capabilitate va folosi un Night Mode îmbunătăţit, care va capta fotografii în succesiune rapidă, pentru a le transforma la final într-un clip video accelerat.

Există şi un mod numit Single Take Photo, care permite utilizatorului să mişte telefonul timp de 15 secunde în jurul său pentru a realiza fie fotografii fie clipuri video scurte. Această funcţie pare să fie dedicată celor care postează conţinut pe social media, în special pe funcţiile Story de pe diferite reţele precum Instagra, Facebook sau Snapchat.

Pentru prima dată, Samsung va oferi şi posibilitatea de a capta panorame verticale, o funcţie relativ simplă în execuţie, cât şi posibilitatea de a realiza filtre personalizate. Dacă îţi place în mod special cum arată o anumită poză din punct de vedere al culorilor, contrastului şi luminozităţii, vei putea copia acel stil şi îl vei putea aplica pe o altă fotografie.

Se pare că Samsung pregăteşte un telefon cu capabilităţi foto şi video mai avansate decât până acum, după ce modelele Apple, Xiaomi şi Huawei s-au dovedit a fi mai performante în ultima perioadă. Galaxy S11 este aşteptat pentru lansare cândva în luna februarie a anului viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult