Galaxy X, primul smartphone Samsung cu ecran pliabil, ar putea intra în producţie până la finalul acestui an

Potrivit ultimelor zvonuri, Samsung ar putea demara producţia primului smartphone cu ecran pliabil în preajma lunii noiembrie, lansarea oficială urmând să fie programată pentru începutul anului viitor.

Pe lângă informaţiile divulgate chiar de reprezentanţi ai companiei, aflăm şi că Samsung ar fi avut nu mai puţin de două prototipuri Galaxy X funcţionale, pe care le-a demonstrat într-un cadru restrâns partenerilor veniţi la CES 2018.

Cât despre motivul pentru care Galaxy X nu a fost arătat publicului larg, acesta ţine de designul încă nefinalizat şi unele probleme de ordin mecanic ce ar trebui mai întâi rezolvate, existând riscul că prototipurile expuse să se defecteze în timp ce sunt manevrate de vizitatori.

Nu foarte diferit de vechiul design clamshell, cel pregătit pentru Galaxy S pune însă ecranul pe ambele jumătăţi ale telefonului. Dintre cele două variante de design studiate, prima pune ecranul la interior, telefonul pliat pentru transport urmând să aibă un mic gol lăsat la partea interioară, prevenind deteriorarea ecranului prin îndoire excesivă. A doua variantă pune ecranul pe latura exterioară, carcasa putând fi pliată mai mult, fără a risca deformarea excesivă a ecranului.

În mod evident, ambele sunt soluţii de compromis, în care telefonul este fie mai voluminos în zona unde este pliat, sau cu ecranul expus la zgârieturi şi lovire accidentală. Mai este şi problema uzurii rezultate din plierea şi îndreptarea repetată a telefonului, existând temeri că rezistenţa mecanică a carcasei ar putea fi afectată în timp. Potrivit informaţiilor dezvăluite de apropiaţi ai companiei, Samsung ţinteşte dezvoltarea unui ecran pliabil cu anduranţă de 200.000 plieri succesive, suficient pentru întreaga durată de viaţă a produsului respectiv.

Din puţinele informaţii circulate până acum, aflăm că Galaxy X ar urma să găzduiască un ecran pliabil cu o diagonală de 7.3”, considerabil mai spaţios decât ecranul de 6.3” prezent la modelul Galaxy Note 8.  Totuşi, forma mult alungită şi carcasa pliabilă pentru transport ar trebui să ajute la partea de ergonomie.

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat