Google afirmă că telefonul Ara va sosi în 2015 la preţuri începând de la 50 de dolari

Google afirmă că telefonul Ara va sosi în 2015 la preţuri începând de la 50 de dolari

Proiectul telefonului modular Ara, care a fost conceput iniţial de către Motorola Mobility, a fost păstrat de Google în cadrul departamentului Advanced Technology and Projects după ce compania s-a decis să se despartă de faimosul producător. În timpul care s-a scurs de la dezvăluirea publică a acestui proiect nu am aflat mare lucru, dincolo de găsirea unui partener pentru tiparul 3D ieftin, însă Google are lucruri noi de anunţat.

Google a dezvaluit că intenţionează să facă din Ara nu doar un smartphone modular pentru care vom putea cumpăra componente după nevoi şi preferinţe, ci şi nu smartphone ieftin. Conform declaraţiilor, echipa de dezvoltare din cadrul diviziei Advanced Technology and Projects intenţionează să dezvolte un produs care va avea un preţ care va începe de la 50 de dolari.

În mod vădit, nu vom obţine prea mult contra acestei sume modice. Numit temporar Grayphone, telefonul de 50 de dolari va fi o platformă de bază care va oferi un procesor, memorie RAM, memorie internă, un ecran tactil, un modul wireless şi cam atât. Cei care vor dori mai mult, cum ar fi o cameră foto, un amplificator audio mai bun sau un GPS, vor trebui să apeleze la componentele modulare care vor fi vândute separat, însă Grayphone este un bun punct de plecare.

Google recunoaşte că acest preţ de 50 de dolari este ambiţios, admiţând că încă nu au atins acest prag până acum. Compania afirmă că scopul propus poate fi atins, şi că intenţionează să lanseze prima versiune a terminalului Ara undeva în prima parte a anului viitor.

Până atunci, Google va oferi mai multe detalii în cadrul conferinţei dedicate dezvoltatorilor software, care va avea loc în perioada 15-16 aprilie. Aceasta va încerca să pună cap la cap ideile apărute până acum şi să propună  o platformă software care să dea viaţă componentelor hardware disparate ale acestui viitor produs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News