Nexus 6, primele detalii despre viitorul telefon Nexus

Nexus 6, primele detalii despre viitorul telefon Nexus

Cu Nexus 5 lansat doar din luna octombrie a anului trecut, veştile despre succesorul Nexus 6 sunt încă puţine, dat tot putem cerne câteva detalii esenţiale despre planurile Google pentru următorul telefon Nexus.

Mulţumit de felul cum au decurs lucrurile până acum, Google pare determinat să continue colaborarea cu LG pentru încă un telefon Nexus, ce ar putea ajunge pe rafturile magazinelor puţin mai devreme decât modelele Nexus 4 şi Nexus 5, ambele lansate în preajma sărbătorilor de iarnă. În orice caz, din discuţiile purtate săptămâna trecută la MWC cu vicepreşedintele Google Sundar Pichai rezultă că nu ar trebui să ne aşteptăm la un nou smartphone Nexus în primele 6 luni din 2014.

Nexus 6, primele detalii despre viitorul telefon Nexus

Chiar încă nu îl descriu în detaliu, primele zvonuri prevestesc lansarea unui telefon Nexus 6 inspirat de top-ul de gamă LG G3, cu un design mai suplu şi performanţe competitive obţinute cu hardware  nu la fel de costisitor. Deşi previzibilă, strategia a funcţionat cu rezultate bune şi în trecut, ambele telefoane Nexus 4 şi Nexus 5 fiind realizate după modele smartphone high-end, respectiv seriile Optimus G şi Optimus G2 de la LG.

Tot din zvonuri, aflăm şi că LG ar fi partenerul Google pentru realizarea primului smartwatch Nexus, un dispozitiv pe care va rula o versiune modificată de Android, utilată cu aplicaţii personalizate şi acces la serviciul Google Now. Printre candidaţi se mai numără şi Motorola, păstrat ca şi partener legitim după vânzarea către Lenovo pentru suma de aproape 3 miliarde dolari.

Cât despre viitorul ceva mai îndepărtat, un alt zvon anunţă dispariţia familiei de produse Nexus, înlocuite cu nouă serie de dispozitive Google Play Edition care pun accentul pe oferirea unei experienţe Android cât mai curată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult