Google ar putea pregăti un smartphone Pixel mid-range bazat pe Snapdragon 710

Google ar putea pregăti un smartphone Pixel mid-range bazat pe Snapdragon 710

Chiar dacă nu au o istorie foarte lungă, dispozitivele Pixel de la Google au fost dedicate în special segmentului de piaţă high-end. Se pare însă că există posibilitatea ca începând cu anul 2019, compania să încerce să meargă şi spre segmentul mid-range sau mid-range premium, cu un nou dispozitiv bazat pe noul chipset Snapdragon 710, care a debutat de curând pe scena Xiaomi la lansarea noului Mi 8 Lite. Momentan informaţiile sunt puţine, însă sursa acestora are credibilitate pe „bursa leak-urilor”.

Cel care a lansat această informaţie este Roland Quandt, redactor la WinFuture.de. Acesta a publicat informaţia fără prea multe explicaţii pe Twitter, spunând că telefonul ar putea fi lansat în prima jumătate a anului 2019 şi că nu ştie decât faptul că este bazat pe Snapdragon 710. De asemenea, dezvoltarea noului dispozitiv a început în urmă cu doar o lună, deci va mai dura puţin până când telefonul va ajunge în magazine.

Aceasta nu este prima dată când Google încearcă să lanseze o variantă pentru publicul mai sensibil la preţ. Ultima serie de smartphone-uri Nexus a venit cu un model de buget sub forma lui Nexus 5X, produs de LG, realizat din materiale de calitate mai slabă şi cu un hardware mai puţin capabil decât cel de pe Nexus 6P de la Huawei. Dacă această strategie se repetă, ne putem aştepta la un smartphone cu ecran mai mic, cu chipset-ul mid-range deja „confirmat” şi cu o construcţie din policarbonat. Alternativ, am putea primi un smartphone mid-range premium, realizat din aceleaşi materiale precum gama Pixel din prezent, la un preţ mai mare.

Momentan avem de a face cu detalii de la o singură sursă. Chiar dacă în trecut Roland Quandt a oferit informaţii care au putut fi verificate la debutul oficial al unor smartphone-uri, în cazul de faţă nu putem decât să catalogam informaţia drept „zvon”.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult