Google Android a devenit oficial

06.11.2007
Google Android a devenit oficial

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută cu doar câteva ore în urmă, Google a anunţat că va participa la dezvoltarea unui sistem de operare pentru telefoanele mobile. Viitorul sistem va purta numele Android.

Totodată, preşedintele Google, Eric Schmidt, a făcut cunoscut faptul că la dezvoltarea viitorului sistem de operare vor coopera 34 de companii printre care HTC, Motorola, T-Mobile şi Qualcomm sub numele Open Handset Alliance.

Android va fi un sistem de operare Open Source pentru telefoanele inteligente, ce va avea la bază platforma Linux Mobile. Conform şefului Qualcomm, Paul Jacobs, astfel de terminale, cu sistemul Android, vor costa mai puţin de 200 de dolari. În a doua jumătate a lui 2008, HTC va începe integrarea noii platforme în propriile terminale mobile.

Aşadar am avut din nou dreptate când am susţinut că mult mediatizatul gPhone nu este un telefon, ci un sistem de operare. Şi mi se par cu atât mai haioşi (a se citi ridicoli) cei care vedeau chiar un telefon Google cu sistem de operare Windows Mobile de la Microsoft.

Google Android

Urmărește Go4IT.ro pe Google News