Google lasă o parte dintre telefoanele cu sistem Android fără acces în Play Store

07.12.2018
Google lasă o parte dintre telefoanele cu sistem Android fără acces în Play Store

Cei care au păstrat cu grijă telefonul cu Android achiziţionat în urmă cu câţiva ani şi încă ezită să îl schimbe cu unul nou, vor avea de acum un motiv în plus să o facă.

Potrivit Google, mai puţin de 1% dintre dispozitivele cu Android aflate în circulaţie mai folosesc o versiune de OS din generaţia Android 4.x (Ice Cream Sandwich), lansată în urmă cu 7 ani. Drept consecinţă, compania a decis să oprească suportul şi actualizările livrate prin intermediul Play Store. Astfel, dispozitivele vizate nu vor mai primi următoarea versiune a componentei Google Play Services (14.7.99).

Utilizatorii de telefoane şi tablete echipate cu versiunea Android 4.x vor putea să folosească în continuare aplicaţiile deja instalate, dar nu vor putea instala actualizări pentru acestea şi nici alte aplicaţii din Play Store.

Pe termen scurt, o soluţie ar putea fi instalarea de aplicaţii Android obţinute din surse neoficiale, însă pe măsură ce dezvoltatorii vor elimina suportul Android 4.x, nici acestea nu vor mai funcţiona.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult