Google Pixel XL2 apare în baza de date GFXBench. Vine cu puţine surprize

12.06.2017
Google Pixel XL2 apare în baza de date GFXBench. Vine cu puţine surprize

Google nu a ţinut secretele despre noua generaţie Google Pixel 2 foarte bine ascunse, detalii despre noile telefoane scăpând pe internet la scurt timp după lansarea modelelor originale de anul trecut. Acum avem o oarecare confirmare a unora dintre zvonurile legate de unul dintre modele, Google Pixel XL2, care a apărut în baza de date GFX Bench. Astfel, avem o listă cu specificaţiile tehnice ale telefonului, fără să ştim însă cum arată la exterior.

După cum era de aşteptat, noul Google Pixel XL2 va fi construit în jurul unui chipset Snapdragon 835 de la Qualcomm cu procesor octa-core la 2,4 GHz şi GPU Adreno 540. Acesta beneficiază de 4 GB memorie RAM, 128 GB spaţiu de stocare şi camera foto de 12, respective 8 megapixeli. Aceste specificaţii par a fi în ton cu ce era deja cunoscut despre telefon şi un upgrade normal faţpă de modelul de anul trecut.

Interesant este faptul că display-ul telefonului măsoară 5,6” în diagonală, dimensiune neobişnuită pentru smartphone-urile din ziua de astăzi. Rezoluţia este de asemenea neobişnuită, oferind 2560 x 1312 pixeli, faţă de 2560 x 1440 pixeli, cât are un display obişnuit cu rezoluţie QHD. Este posibil ca restul de pixeli lipsă să fie ocupaţi cu butoanele virtuale de navigaţie din Android.

Desigur, acest model de Pixel XL2 este doar un prototip de test, specificaţiile tehnice putând fi modificate înainte de lansare. Cantitatea de memorie RAM ar putea fi crescută, în timp ce la capitolul stocare ar putea exista mai multe opţiuni (anumiţi producători oferă variante de 32, 64, 128 sau 256 GB stocare internă). De asemenea, nu este tocmai clar cine va produce Pixel XL2, modelele de anul trecut fiind realizate de către HTC. Telefonul testat beneficiază de sistemul de operare Android 7.1.1, un lucru curios având în vedere că perioada de testare beta pentru Android O a început deja pentru dezvoltatori.

Vom afla cu siguranţă mai multe detalii despre smartphone-urile noi de la Google mai aproape de lansare. Zvonurile afirmă că spre diferenţă de Prima generaţie Google Pixel, cea de-a doua va include pe lângă modelele standard, cu hardware high-end, şi un model mid-range premium, la un preţ mai accesibil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult