Greaua moştenire a viitorului Samsung Galaxy S10

20.12.2018
Greaua moştenire a viitorului Samsung Galaxy S10

Din imaginile pe care le-am văzut scăpate pe internet, Samsung Galaxy S10 promite să fie smartphone-ul care să recucerească fanii. Un nou design, un nou procesor puternic, un nou sistem de camere care va impresiona enorm şi, după cum ne-am obişnuit, un display care să-şi ocupe meritatul loc 1 în topul calităţii. Acestea sunt lucrurile către care privim cu încredere spre viitor, însă coreenii au de recuperat.

Samsung Galaxy S9 se află la „final de carieră”. Deşi a fost apreciat pentru mixul de hardware şi software, acesta nu a avut un element definitoriu care să te facă să-l cumperi imediat. În plus, Samsung a avut şi alte probleme care vor urmări şi modelele viitoare.

Eternul război cu Apple

E o rivalitate ce se suprapune peste cea a lui Messi şi Ronaldo. Ambii apreciaţi, ambii cu milioane de fani care sunt în stare să comenteze ore în şir pentru a demonstra supremaţia favoritului.

Ambele modele sunt foarte bune, iar alegerea oricăruia dintre ele n-am putea să o considerăm o greşeală. Bătălia celor de la Samsung este atât de aprigă, încât procesul în care cele două brand-uri îşi caută dreptatea pare să se fi încheiat după aproape 7 ani. Pentru Samsung, bătălia pare a fi pierdută, fiind acum obligaţi să plătească celor de la Apple $539 milioane pentru încălcarea de brevete.

De cealaltă parte, Samsung câştigă la capitolul imagine prin campaniile publicitare prin care îşi arată avantajele faţă de modelele oferite de Apple. Chiar şi fără aceste comparaţii, Samsung Galaxy S9 este apreciat pentru ecranul superb, procesorul Exynos foarte performant, precum şi pentru una dintre cele mai bune camere foto de pe piaţă.

Ameninţarea chinezească

Pe lângă faptul că Samsung trebuie să convingă simpatizanţii Apple de supremaţia modelelor pe care le oferă, coreenii se văd nevoiţi să investească în publicitate pentru a lua faţa competiţiei chinezeşti.

Problema este că producătorii chinezi de telefoane mobile nu stau nicio clipă locului, fiind în stare să lanseze noi modele în doar câteva săptămâni. Plus că în China termenul de „proprietate intelectuală” nu are o însemnătate atât de mare.

De aceea vedem telefoane noi precum Xiaomi Mi 8, un smartphone cu ultima generaţie de procesor Qualcomm Snapdragon 845, un design aproape identic cu cel al iPhone X şi un preţ la mai mult de jumătate faţă de un Samsung S9. Cu asemenea date, este modelul Xiaomi de două ori mai slab decât un Samsung Galaxy S9? Cu siguranţă că nu (raportul calitate / preţ creşte şi scade exponenţial faţă de orice punct de referinţă). Însă asemenea preţuri, $360 pentru cea mai accesibilă variantă Xiaomi Mi 8, mută atenţia de la miile de ore investite în crearea unui Samsung Galaxy S9.

Din fericire, Samsung ţine aproape armele despre care ştie că sunt mai bune decât ale celorlalţi competitori: ecranele OLED. Dacă această componentă este crucială în alegerea următorului smartphone, atunci telefoanele Samsung, în frunte cu Samsung Galaxy S9 sunt cea mai bună opţiune.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult