Honor 8 Pro şi Honor 9 primesc actualizare la Android Oreo

02.02.2018
Honor 8 Pro şi Honor 9 primesc actualizare la Android Oreo

Două dispozitive din gama superioară a brandului secundar Honor de la Huawei vor primi foarte curând actualizări la noul EMUI 8.0, software-ul proprietar bazat pe Android Oreo de la Google. Honor 8 Pro, modelul phablet de top din 2016 şi modelul de top de anul trecut al seriei, Honor 9, au început deja să primească actualizarea în anumite regiuni, ceea ce înseamnă că aceasta va veni foarte curând şi în restul lumii.

Prima ţară care raportează actualizări pentru aceste două dispozitive este Marea Britanie, unde Huawei a trimis notificări pentru instalarea pachetului software în regim OTA (over-the-air). Practic, actualizarea oferă celor două dispozitive Honor acelaşi sistem de operare care se găseşte din fabrică pe Huawei Mate 10 şi Mate 10 Pro, care vine la pachet cu îmbunătăţiri la capitolul consum de energie şi gestionarea resurselor, cât şi îmbunătăţiri la capitolul captură foto şi video în aplicaţia implicită.

Acestea nu sunt singurele dispozitive Huawei care au început să fie actualizate la cel mai recent Android. Huawei Mate 9 a primit acelaşi tratament de curând şi probabil că urmează şi alte câteva modele de top precum Huawei P10 şi modelul său mai mare, P10 Plus. Din păcate, Honor 8, flagship-ul din 2016, va rămâne blocat cel puţin în viitorul apropiat pe Android 7, întrucât funcţiile de inteligenţă artificială nu pot rula pe hardware-ul său, acesta având la bază chipset-ul Kirin 950.

Dacă aveţi un Honor 9 sau un Honor 8 Pro, ar trebui să verificaţi actualizările de software în zilele care urmează, dacă doriţi să fiţi la curent cu cele mai noi verisuni ale sistemului de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult