HTC One M9 – noi detalii şi posibilă dată de lansare

HTC One M9 - noi detalii şi posibilă dată de lansare

Cu nume de cod ‘Hima’, următorul smartphone din seria HTC One începe să prindă contur, noi zvonuri dezvăluind specificaţii şi chiar o posibilă dată de lansare.

Potrivit  dezvăluirilor făcute pe Twitter de @upleaks, o sursă recunoscută de informaţii privind produsele HTC, noul terminal One M9 ar urma să-şi facă apariţia în luna martie, afişând un design şi dotări high-end. Lista preliminară cu specificaţii menţionează folosirea unui chipset din seria Snapdragon 810, cu procesor octa-core (modul quad-core la 1.5GHz + quad-core la 2GHz), ajutat cu 3GB memorie RAM şi susţinut cu un acumulator de 2850mAh. Încă nelansat, noul chipset Qualcomm pe 64biţi este aşteptat la începutul anului viitor, One M9 putând fi printre primele dispozitive care îl folosesc.

HTC One M8

În mod surprinzător, noi informaţii contrazic zvonurile privind alegerea unui ecran QHD (2560×1600) pentru viitorul telefon One M9, HTC urmând să păstreze ecranele Full HD pentru încă o generaţie. Nu acelaşi lucru poate fi spus despre camera foto de 4MP cu tehnologie Ultrapixel, care ar urma să fie înlocuită cu una 20.7MP, mai atractivă din punct de vedere al specificaţiilor. Şi camera frontală ar urma să primească un upgrade, oferind rezoluţie 13MP sau 4MP cu sistem Ultrapixel. Potrivit altei surse, HTC va livra noul M9 cu sistemul Android 5.0 Lollipop, personalizat cu interfaţa Sense 7.

În afară de modelul high-end One M9 ‘Hima’, HTC ar putea oferi pentru piaţa chineză şi o alternativă mai puţin costisitoare. Cu nume de cod ‘Hima_Ace’, acesta ar putea un succesor pentru modelul HTC One E8 lansat în acest an pentru pieţele asiatice şi est-europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult