Intel dezvăluie XMM 8160, primul modem pentru comunicaţii 5G din oferta companiei

13.11.2018
Intel dezvăluie XMM 8160, primul modem pentru comunicaţii 5G din oferta companiei

XMM 8160 şi-ar putea face apariţia în numeroase produse smartphone, printre care şi cele ale gigantului Apple, oferind viteze de patru ori mai mari prin conexiunile de internet mobil decât este posibil prin reţele 4G LTE.

Descris drept un modem multi-mode, XMM 8160 suportă toate tipurile de reţele mobile (5G/4G/3G/2G), dispozitivele care îl folosesc putând comuta automat între reţelele disponibile pentru obţinerea celor mai bune viteze de transfer. Această particularitate estre vitală pentru folosirea eficientă a conexiunilor de internet mobil în zone cu acoperire limitată a reţelei 5G, totodată economisind spaţiu preţios în carcasa dispozitivelor care nu vor avea nevoie de modul RF separat pentru conectarea la alte tipuri de reţele.

Devansat cu peste 6 luni faţă de calendarul iniţial de lansare, modemul XMM 8160 va fi însă livrat cel mai devreme după jumătatea anului viitor, urmând ca produsele comerciale bazate pe acesta să fie disponibile în prima jumătate a anului 2020. Totodată, este incert dacă Apple se va număra sau nu printre clienţi, producătorul iPhone fiind curtat şi de alţi furnizori de soluţii pentru comunicaţii 5G, cum ar fi MediaTek.

Mai degrabă, primul modem 5G dezvoltat de Intel îşi va găsi utilitatea în ecosistemul Windows PC, echipând sisteme ultrabook şi tablete Windows cu design convertibil.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult