iOS 14 ar putea permite utilizatorilor să seteze aplicaţiile preferate pentru diverse activităţi

24.02.2020
iOS 14 ar putea permite utilizatorilor să seteze aplicaţiile preferate pentru diverse activităţi

Chiar dacă în ultimii câţiva ani Apple a decis să mai scadă din restricţiile sistemului de operare iOS, în continuare există limitări pe care unii utilizatori le-ar putea considera „abuzive”. De exemplu, posibilitatea de a seta o aplicaţie drept implicită pentru un anumit tip de conţinut. Conform unor informaţii publicate de Bloomberg, însă, Apple cel puţin ia în considerare să aducă modificări sistemului de operare în următoarea versiune pentru a permite utilizatorilor să folosească ce aplicaţii doresc drept implicite.

În prezent, dacă doreşti să deschizi un link dintr-o aplicaţie, iOS deschide automat Safari. Dacă doreşti să asculţi o melodie, aceasta va porni automat în Apple Music, iar dacă doreşti să scrii un mail, acesta va fi deschis în aplicaţia Mail implicită. Acest lucru poate fi enervant pentru cei care nu doresc să folosească aplicaţiile Apple, sau pentru cei care le-au dezinstalat între timp. Se pare însă că există o posibilitate ca în versiunea iOS 14 să existe setări pentru astfel de cazuri, pentru a putea deschide fişiere sau link-uri în aplicaţiile preferate.

Această decizie ar putea fi legată şi de cele mai recente cazuri în care alte companii acuză Apple de monopol pe platforma sa. Spotify a acuzat de curând Apple că favorizează serviciile proprii, precum Apple Music, în timp ce concurenţa trebuiue să plătească taxe în plus pentru a fi prezente pe App Store. Desigur, Apple nu a renunţat la această luptă, însă în consecinţă, companii precum Spotify şi Netflix nu mai permit înscrierea de abonamente prin magazinul Apple, ci necesită plata direct pe site.

Dacă într-adevăr vom vedea o schimbare de atitudine din partea Apple în următorul iOS, primele veşti în acest sens vor apărea în cadrul conferinţei WWDC pe care Apple o ţine în fiecare an la începutul lunii iunie. Acolo sunt de obicei lansate cele mai noi versiuni de iOS, iPadOS, macOS, tvOS şi celelalte sisteme de operare pentru diverse dispozitive pe care Apple le dezvoltă, în versiuni beta, pentru dezvoltatorii de aplicaţii.

Lansarea oficială a unui nou iOS vine în fiecare an în luna septembrie, cu câteva zile înainte de debutul din magazine al noii generaţii de iPhone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult