iPhone X vs Pixel 3 – care e cel mai bun telefon pentru poze pe timp de noapte?

28.01.2019
iPhone X vs Pixel 3 - care e cel mai bun telefon pentru poze pe timp de noapte?

Unul din marile avantaje pe care îl au posesorii de telefoane high end este calitatea net superioară a pozelor obţinute în condiţii de lumină slabă. Însă chiar şi la gama de vârf există diferenţe destul de mari, inovaţii cum ar fi procesarea asistată de inteligenţă artificială şi combinarea mai multor imagini obţinute în succesiune rapidă putând face diferenţa.

Modurile pentru captură pe timp de noapte sunt promovate intens de industria smartphone, producătorii smartphone dedicând resurse considerabile pentru optimizarea software-ului de captură. Cu un pas în faţa competiţiei, Google a implementat pentru telefoanele Pixel 3 mod de captură dedicat pentru poze pe timp de noapte. Folosind Night Mode, telefonul ignoră porţiunile bine iluminate din imagine, ajustând în mod selectiv expunerea pentru a capta şi detalii din zonele umbrite.

Folosit pentru comparaţie, iPhone XS pare încurcat de sursele de lumină aflate în plan îndepărtat, ajustând expunerea imaginii la un nivel insuficient. Desigur, cineva mai experimentat în obţinerea pozelor pe timp de noapte ar putea îndrepta situaţia indicând pe ecranul telefonului zona cadru care prezintă interes, convingând aplicaţia de captură să ajusteze expunerea imaginii.

Momentan, Google pare să aibă un avans considerabil pe partea de procesare a imaginii, camera foto de pe telefoanele Pixel 3 fiind mult mai potrivită pentru poze nocturne, decât cea disponibilă pe iPhone XS.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult