Apple promite să „repare” telefoanele iPhone XS cu probleme la încărcarea bateriei

03.10.2018
Apple promite să „repare” telefoanele iPhone XS cu probleme la încărcarea bateriei

În ciuda testelor care ar fi trebuit să expună astfel de probleme înainte de a cauza neplăceri utilizatorilor, unele exemplare iPhone XS şi iPhone XS Max sunt raportate pentru încărcarea defectuoasă a acumulatorului.

Concret, un număr tot mai mare de utilizatori descoperă că nu pot încărca telefonul iPhone XS proaspăt achiziţionat decât dacă îl folosesc pe toată durata de timp. În caz contrar, încărcarea acumulatorului folosind adaptorul AC conectat prin cablul lightning este oprită imediat după închiderea ecranului.

De vină ar fi sistemul iOS 12, care suspendă în mod nejustificat componenta software responsabilă cu gestionarea funcţiei de încărcare.

Apple nu a oferit nici un comentariu oficial pe acest subiect, însă a inclus deja un remediu cu ultima versiune iOS 12.1 beta, disponibilă pentru instalare prin canalul Apple Beta Software Program. Ţinând cont de faptul că problemele legate de funcţionarea şi încărcarea acumulatorilor atrag multă atenţie şi publicitate negativă în jurul produselor afectate, este de aşteptat ca Apple să corecteze rapid situaţia cu o revizie firmware distribuită prin canalele oficiale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult