ITG xpPhone 2, acum cu aromă de Windows 8

28.10.2011
ITG xpPhone 2, acum cu aromă de Windows 8

După ce a creat xpPhone, primul telefon mobil capabil să ruleze Windows XP, producătorul taiwanez ITG încearcă să ţină pasul cu tendinţele actuale şi lucrează deja la un succesor pentru acesta, bazat de această dată pe Windows 8.

ITG xpPhone 2

Dacă prima versiune a fost de la bun început un experiment sortit eşecului, datorită folosirii unui sistem de operare total nepotrivit pentru telefoane mobile, xpPhone 2 se va putea bucura de toate avantajele Windows 8 şi interfaţa Metro special adaptată acestui gen de dispozitive.

Cu dimensiuni 140 x 73 x 17.5 mm, xpPhone 2 este un accesoriu nu tocmai comod de purtat în buzunar, iar dacă aruncăm o privire asupra specificaţiilor vom înţelege de ce.

ITG xpPhone 2

Memoria RAM totalizează 2 GB, iar spaţiul de stocare poate atinge chiar şi 112 GB, în funcţie de capacitatea SSD-ului ales. Despre procesor ştim cu certitudine doar că este tactat la 1.6 GHz. Nu este clar dacă avem de-a face cu un procesor X86 pentru PC, cum sunt cele din familia Intel Atom, sau unul dintre modele cu arhitectură ARM special create pentru acest tip de dispozitive. Ţinând cont de faptul că versiunea de Windows 8 recomandată pentru tablete este compatibilă cu arhitectura ARM, este puţin probabil să vedem încă odată un sistem de operare x86 pentru PC rulând pe un astfel de dispozitiv.

ITG xpPhone 2

Interfaţa Metro din Windows 8 va fi redată pe un ecran tactil de 4.3 inch. Tastatura QWERTY folosită de prima generaţie xpPhone a dispărut, sarcinile sale fiind preluate de tastatura virtuală din Windows 8.

În scenariul cel mai optimist, ITG ar putea prezenta noul xpPhone 2 în preajma evenimentului de lansare pentru Windows 8, ce va avea loc în decursul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News