LG Chocolate 3 – stil, eleganţă şi atât

28.07.2008
LG Chocolate 3 - stil, eleganţă şi atât

Chocolate este deja o serie de renume pentru fanii telefoanelor fashion. Şi nu numai pentru ei. Coreenii de la LG au ales ca al treilea model din serie, Chocolate 3, să fie lansat mai întâi în Statele Unite. Lansarea oficială a avut loc în urmă cu exact două săptămâni, pe 14 iulie, timp suficient pentru a fi publicate deja câteva review-uri pe site-urile de peste ocean.

Designul pe primul plan

Ca majoritatea telefoanelor din clasa fashion, LG Chocolate 3 este preferat de cei care pun mare preţ pe design şi sunt interesaţi mai puţin de facilităţi. Mă îndoiesc că userii de business, cei care au nevoie de funcţii office, Internet şi altele vor lua în serios un telefon ca LG Chocolate 3 care nu are nici măcar un browser HTML. Nu că ar fi o mare problemă, Opera Mini poate fi instalat oricând.

LG Chocolate 3 este disponibil, deocamdată, în două culori: negru şi albastru deschis. Tastatura ia şi ea culoarea de bază a telefonului pentru a nu fi acuzată de lipsă de stil.

La exterior

Telefonul dispune de două ecrane. Cel extern are 1.76 inch, cu rezoluţie de 220 x 176 pixeli. Este destul de mare, pentru un ecran extern. Însă nu toate funcţiile pot fi accesate de pe acest ecran. Doar player-ul MP3, browser-ul de imagini, camera foto, calendar-ul şi Inbox-ul clientului de e-mail.

LG Chocolate 3

Tot pe exterior, sub ecran, se găseşte un navigation wheel, care facilitează utilizarea telefonul cu clapeta închisă. Colegii noştri de breaslă americani se plâng că acesta ar fi prea sensibil şi destul de dificil de folosit în certe situaţii. Mai mult, nu există opţiuni pentru configurarea sensibilităţii acestuia.

Butoanele pentru reglarea volumului, comenzi vocale, portul microUSB şi jack-ul de 3.5 mm pentru căşti sunt plasate pe partea stângă a telefonului, în timp ce pe dreapta au fost poziţionate butonul pentru muzică, mecanismul de blocare şi slotul microSDHC care acceptă carduri de memorie de până la 8 GB.

La interior

Cum era şi normal, ecranul intern este ceva mai mare, 2.2 inch, cu 240 x 320 pixeli rezoluţie. Apelarea funcţiilor se face cu ajutorul unui D-Pad considerat de cei care l-au testat puţin cam mic. În schimb, tastatura are butoanele suficient de mari pentru a fi folosite cu uşurinţă.

LG Chocolate 3

Performanţe

Despre LG Chocolate 3 se spune că are o foarte bună calitate a sunetului. Oricum, această remarcă la testarea unui telefon este deja depăşită. Puţine telefoane mobile noi mai au probleme pe partea de sunet.

Agenda de contacte poate salva până la 1000 de intrări, fiecare dintre acestea cu diverse date de la număr de telefon mobil sau fix, la fax ori adresă.

Camera foto a crescut în rezoluţie de la 1.3 la 2 MP, însă calitatea fotografiilor lasă în continuare de dorit. Tot pe partea de multimedia trebuie amintit player-ul MP3 care poate reda melodii în formatele MP3, wma, acc, acc +. Acesta dispune şi de funcţia de transmiţător FM. Melodiile redate pot fi transmise pe bandă FM şi recepţionate la radio pe o anumită frecvenţă.

Spaţiul intern atinge 1 GB, memorie ce poate fi extinsă cu ajutorul unui card SDHC.

Fără să impresioneze, LG Chocolate 3 este un upgrade care va fi bine primit de iubitorii telefoanelor fashion şi de la noi, când va apărea. Nu excelează la capitolul funcţionalitate şi nu se poate compara sub nicio formă cu un smartphone. Însă pentru cei care nu au alte pretenţii decât comunicarea de la un telefon, vor fi mulţumiţi să se afle în pas cu moda.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News