LG G8 va reda sunet direct prin sticla ecranului, folosind o tehnologie preluată de la televizoare high-end

14.02.2019
LG G8 va reda sunet direct prin sticla ecranului, folosind o tehnologie preluată de la televizoare high-end

Chiar dacă încă nu este lansat oficial, noul flagship G8 ThinQ a intrat deja în atenţia presei graţie unor dezvăluiri incrementale făcute chiar producătorul LG.

Aflăm pe această cale că noul G8 primeşte un ecran OLED de ultimă generaţie, adaptat de LG cu o tehnologie numită “Crystal Sound OLED”. La fel ca unele televizoare high-end echipate cu acest tip de ecran, LG G8 poate vibra sticla ecranului pentru a reda sunet la calitate înaltă. Dacă la televizoare OLED suprafaţa ecranului este suficient de mare pentru obţinerea unui volum sonor ridicat, constrângerile de spaţiu obligă la o abordare uşor diferită în cazul produselor smartphone. Astfel, LG a eliminat doar casca audio prezentă în mod normal deasupra ecranului, păstrând însă difuzorul mult mai puternic prezent la parte de jos, folosit în continuare pentru redarea tonurilor de apel.

Primul flagship G-series care nu foloseşte un ecran cu tehnologie LCD, LG G8 păstrează însă capabilităţile audio apreciate la seriile anterioare, oferind în continuare procesor quad DAC şi ieşire pentru căşti de tip analogic. O experienţă audio la calitate înaltă este posibilă şi cu sonorizarea integrată, telefonul permiţând cuplarea difuzorului prezent la partea de jos cu sunetul redat la partea de sus a ecranului, rezultând o audiţie stereo la vizionarea clipurilor video cu ecranul întors pe orizontală.

Printre dotările confirmate deja de LG pentru modelul G8 ThinQ se mai numără camera frontală cu scanare 3D, folosită pentru autentificare Face Unlock, dar şi Boombox Speaker. Cu această funcţie activată, telefonul LG G8 va putea amplifica frecvenţele joase şi bass-ul melodiilor inducând vibraţii în structura mesei pe care este aşezat.

Chiar dacă LG nu precizează data de lansare, compania este aşteptată să prezinte noua ofertă smartphone înainte de startul expoziţiei Mobile World Congress, în a doua jumătate a acestei luni.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult