Motorola concediază 190 de ingineri. Planurile pentru Moto X5 şi Moto Mods ar putea fi anulate [UPDATE]

14.03.2018
Motorola concediază 190 de ingineri. Planurile pentru Moto X5 şi Moto Mods ar putea fi anulate [UPDATE]

UPDATE: Motorola a oferit o declaraţie oficială legată de această situaţie: „La sfârşitul anului 2017, Lenovo a anunţat începerea unui demers de analiză a resurselor disponibile la nivel global, cu aplicabilitate în următoarele trimestre. Acest proces va avea un impact asupra a cel mult 2% din forţa de muncă globală. Reducerea numărului de angajaţi anunţată săptămâna aceasta reprezintă o continuare a acestui proces. Vom reduce operaţiunile Motorola din Chicago, însă acest aspect nu va afecta jumătate dintre angajaţii din această zonă, iar seria de produse Moto Z va continua să facă parte din portofoliul companiei.”

Motorola este un brand care în ultimii câţiva ani chiar a început să atragă atenţia publicului. Încă de când se află sub tutela Lenovo, brandul Moto a început să aducă pe piaţă smartphone-uri accesibile foarte atractive, însă şi flagship-uri cu capabilităţi inedite, precum seria Moto Z compatibilă cu accesoriile modulare Moto Mods. Se pare însă că ultimele câteva lansări nu s-au bucurat de succesul aşteptat, echipa de dezvoltare din Chicago fiind micşorată, iar anumite produse anulate.

Compania a confirmat că aproximativ 190 de ingineri din cadrul diviziei din Chicago, responsabili pentru dezvoltarea de noi produse, au fost sau urmează să fie concediaţi în urma unor restructurări. Această cifră reprezintă mai puţin de jumătate din personalul din aceste birouri, iar în consecinţă, o întreagă serie de dispozitive, cât şi accesoriile modulare Moto Mods sunt în pericol de a dispărea.

Cu toţii aşteptam la Mobile World Congress un anunţ de la Motorola, întrucât am văzut în trecut imagini şi zvonuri despre smartphone-urile pe care urmează să le lanseze. Cu toate acestea, compania nu a prezentat decât câteva accesorii pentru seria Moto Z în cadrul evenimentului. Mult aşteptatul Moto X5, modelul cu ecran fără margini şi „breton” similar cu cel de pe iPhone X nu a mai fost prezentat, cele mai noi informaţii neoficiale despre starea acestuia sugerând că întreaga serie Moto X ar putea fi anulată.

Accesoriile Moto Mods dezvoltate intern ar putea fi de asemenea anulate. Planul Lenovo este acum să găsească parteneri dispuşi să dezvolte noi accesorii pentru această gamă de produse, pe care să le promoveze în mod oficial. Din fericire, compania are deja un program pentru parteneri activ, fiind lansate deja mai multe Moto Mods cu ajutorul unor startup-uri sau chiar nume mari precum Polaroid, JBL sau Amazon.

Se pare că seriile de smartphone-uri Moto E, Moto G şi Moto Z, cele care se vând cel mai bine, nu sunt afectate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult