Motorola One Vision a fost anunţat. Specificaţii, preţ şi data de lansare

15.05.2019
Motorola One Vision a fost anunţat. Specificaţii, preţ şi data de lansare

Motrola a anunţat în mod oficial smartphone-ul One Vision, un dispozitiv mid-range ce tinde spre gama premium, echipat cu Android One. Noul dispozitiv vine însă cu o abordare nouă din partea companiei americane, acesta fiind echipat cu tehnologie nouă, un format de ecran neobişnuit şi ajunge pe piaţă la un preţ competitiv faţă de dispozitivele concurente din aceeaşi categorie. Pe lângă toate acestea, dispozitivul se concentrează pe funcţiile foto, telefonul fiind echipat cu o cameră de 48 megaxpieli.

Motorola One Vision – hardware puternic

Motorola One Vision beneficiază de o configuraţie hardware neobişnuită. Acesta este dezvoltat pe o platformă Samsung Exynos, nu pe una produsă de către Qualcomm. Avem de a face cu un chipset Exynos 9609, acelaşi pe care Samsung îl integrează în noile sale dispozitive din gama de medie Galaxy A. Telefonul beneficiază de 4 GB memorie RAM, 128 GB spaţiu de stocare intern (suport UFS), acumulator de 3.500 mAh cu Turbo Charge (15W) şi o construcţie premium, din metal şi sticlă Gorilla de la Corning. Capacul din spate vine în două nuanţe în degrade, Bronze Gradient şi Saphire Gradient, culorile fiind intense la margini şi întunecate spre centru.

Alte caracteristici ale lui Motorola One Vision ar fi posibilitatea de a extinde spaţiul de stocare cu până la 512 GB folosind slot-ul SIM2, deblocarea folosind un senzor de amprentă de pe spatele dispozitivului sau recunoaşterea facială folosind camera frontală şi posibilitatea de a reda muzică la căşti sau boxe fără un adaptor, întrucât acesta beneficiază de un jack de 3,5 mm în partea de sus.

Motorola One Vision – cameră foto de rezoluţie înaltă

Când vine vorba despre performanţa foto, Motorola One Vision beneficiază de o cameră duală. Senzorul principal de 48 megapixeli (f/1.7)foloseşte tehnologia Quad Pixel pentru a realiza cadre la 12 megapixeli prin „pixel binning” (combinarea a patru pixeli alăturaţi pentru a livra o fotografie cu zgomot de imagine redus). Spre diferenţă de alte dispozitive din această gamă de preţ, One vision beneficiază de un senzor stabilizat optic. Camera secundară de 5 megapixeli este folosită exclusiv pentru calcularea adâncimii în modul portret. Pe partea din faţă, camera frontală foloseşte un senzor de 25 megapixeli f/2.0, care de asemenea beneficiază de tehnologia Quad Pixel, livrând cadre la 6 megapixeli.

Motorola One Vision – display pe format de cinema

Această cameră însă este integrată într-un display neobişnuit. Motorola One Vision beneficiază de un ecran de 6.3” pe format 21:9 cu rezoluţie Full HD+ (2.520 x 1.080 pixeli), perforat în colţul din stânga sus. Acesta poartă numele „CinemaVision” şi este recomandat atât pentru redarea de filme în format cinematic, cât şi pentru productivitate, fiind afişat mai mult conţinut pe verticală în utilizare.

Motorola One Vision – specificaţii

  • Display: 6,3″, IPS, FHD+ (2.520 x 1.080 pixeli), format 21:9
  • Chipset: Samsung Exynos 9609 (octa-core @ 2,2 GHz), 10nm, GPU Mali G72 MP3
  • RAM: 4 GB
  • Stocare: 128 GB
  • Camera principală: 48 MP, f/1.7 + 5 MP f/1.7 (senzor de adâncime)
  • Camera frontală: 25 MP, f/2.0
  • Conectivitate: 4G Cat6, Bluetooth 5.0, WiFi 5
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie (Android One)
  • Baterie: 3.500 mAh (Turbo Charge 15 W), 7 ore de utilizare după 15 minute de încărcare
  • Culori: Bronze Gradient, Saphire Gradient
  • Altele: dual SIM, microSD, NFC, jack 3,5mm, senzor de amprentă, port USB Type-C
  • Accesorii în pachet: Încărcător Turbo Charge, cablu USB Type-C, căşti in-ear cu jack, husă de silicon

Motorola One Vision – software Android „curat” şi funcţii AI

La nivel software, Motorola One Vision oferă Android 9.0 Pie în varianta sa „curată”, în cadrul programului Android One. Acest lucru înseamnă că telefonul va primi cel puţin două actualizări majore la nivel de sistem de operare (Android Q şi următorul), plus trei ani de actualizări de securitate lunare. Fiind vorba despre un dispozitiv „curat”, acesta integrează funcţiile Digital Wellbeing de la Google, care permit monitorizarea activităţii aplicaţiilor şi posibilitatea de a opri accesul la ele, cât şi stocare nelimitată în cloud pentru fotografii şi filmări folosind Google Photos. În timp ce telefonul nu este livrat cu „bloatware”, ci doar aplicaţii Google, Motorola integrează câteva mici elemente proprii.

Avem de a face cu funcţiile Moto Actions, care oferă control prin gesturi şi o nouă metodă de navigaţie prin meniuri, integrarea codecului Dobly Audio pentru redare a sunetului folosind difuzorul mono şi o aplicaţie de cameră proprietară, inspirată de cea de la Google.

Aceasta din urmă beneficiază de funcţii AI pentru detectarea scenelor şi pentru procesarea fotografiilor de tip portret, cât şi un mod nocturn de fotografiere cu expunere lungă, proprietar Motorola. Acest algoritm de captură, alături de senzorul mare de 48 megapixeli cu OIS şi diafragma deschisă (f/1.7) ar trebui să ofere fotografii clare chiar şi în locuri slab iluminate.

Motorola One Vision – disponibilitate şi preţ

Motorola One Vision va fi disponibil începând cu data de 16 mai în România, la un preţ de pornire de 1.599 lei. Telefonul va fi disponibil în ambele variante de culoare şi într-o singură configuraţie hardware: 4 + 128 GB.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult