Noile Nokia 5220 şi 5320: exprimă-te prin muzică

Noile Nokia 5220 şi 5320: exprimă-te prin muzică

Nokia 5320 ExpressMusic

Seria de telefoane muzicale finlandeze destinate în special tinerilor (XpressMusic) are de astăzi doi noi membri: Nokia 5220 şi Nokia 5320. Ce au în comun aceste telefoane este designul “ţipător” care cu siguranţă te va face remarcat în mulţime. Desigur, pe partea de specificaţii telefoanele sunt orientate către melomani, oferindu-le un suport tehnic generos pentru o audiţie cât mai plăcută.

Nokia 5320 XpressMusic

Include funcţia “Say and Play”, bazată pe recunoaştere vocală. Denumirea este cât se poate de relevantă: spui răspicat numele artistului sau piesa pe care doreşti să o asculţi, iar telefonul îţi va executa comanda instantaneu. Problema cu această facilitate apare atunci când asculţi muzică românească (sau arăbească) şi trebuie să reproduci denumirea formaţiei pe un ton şi accent cât mai englezesc. În locurile publice este indicată mai degrabă utilizarea tastelor multimedia dedicate.

Cât despre specificaţiile audio, Nokia are doar vorbe frumoase: autonomia de redare MP3 se situează la aproximativ o zi, iar calitatea sunetului este Hi-Fi. Pentru audiţie foloseşte orice căşti cu jack de 3,5 mm sau unele fără fir, prin Bluetooth. Cine îşi permite o opţiune de date poate descărca muzică direct de pe Internet, la viteze de până la 3.6 Mbps (HSDPA).

Nokia 5220 ExpressMusic

Nokia 5320 nu se limitează doar la muzică. Sistemul Symbian S60 îţi pune la dispoziţie o gamă diversificată de aplicaţii, inclusiv jocuri N-Gage. Amatorii de fotografii vor trebui să se consoleze cu modesta cameră de 2 MP, fără autofocus. Preţul pentru acest telefon multimedia complet este de 220 Euro plus taxele de rigoare.

Nokia 5220 XpressMusic

Spre deosebire de fratele mai mare, Nokia 5220 se prezintă drept un companion muzical dedicat, fără funcţii de smartphone. Design-ul este cu adevărat unic (remarcabil datorită asimetriei ce-l caracterizează), aşa că dacă te dai în vânt după gadgeturi deosebite, Nokia 5220 îţi va atrage atenţia. Oferă aceeaşi autonomie audio de 24 de ore, alături de libertatea de alegere a căştilor. Costul său este de 160 de Euro, fără taxe.

Nokia 5320 şi Nokia 5220 vor deveni disponibile pe piaţa din Europa undeva în semestrul trei al anului 2008.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News