Nokia Xpress 5220 şi 5320 cântă la comandă vocală

Nokia Xpress 5220 şi 5320 cântă la comandă vocală
Funcţii de player mp3

Sunet de calitate dar cu alte căşti

În anunţul de lansare al celor două telefoane, Nokia a pus accentul pe faptul că Xpress 5220 şi 5320 beneficiază de cipuri audio noi, faţă de precedentele telefoane din seria Xpress Music. Asta se traduce bineînţeles într-o calitate mai bună a sunetului (Hi-Fi).

Păcat că Nokia s-a înecat la mal şi nu a inclus în pachet o pereche de căşti serioasă. Căştile care însoţesc cele două modele sunt modeste. Dacă a dezvoltat telefoane muzicale, măcar să fi oferit o soluţie completă "out of the box", adică să includă şi căşti pe măsură, care să pună în valoare potenţialul dispozitivelor.

Oricum este de apreciat faptul că cele două modele au jack de 3.5 mm. Măcar dacă nu eşti mulţumit de căştile standard, să poţi folosi orice pereche de căşti îţi satisface pretenţiile.

Xpress 5320 Xpress 5320

Say and Play

Cea mai importantă noutate pe parte de software, legată de domeniul muzical este aşa numita Say and Play. Numele este suficient de sugestiv pentru a ne da seama că este vorba de o funcţie de comandă vocală prin utilizatorul poate rosti numele unui album sau al unei piese, iar telefonul va reda imediat melodia ori albumul corespunzător.

Chiar dacă pentru utilizatorii de la noi nu are nicio importanţă, trebuie trecut în revistă şi suportul pentru Nokia Music Store, magazinul online de muzică al Nokia pe stocul căruia se regăsesc peste 2 milioane de melodii.

Baterie

În ceea ce priveşte durata de viaţă a bateriei, în modul player MP3, Nokia se laudă cu 24 de ore pentru ambele modele. Însă, fiind deja obişnuiţi cu diferenţele dintre specificaţiile producătorilor şi realitate, cred că şi 12 ore de redare audio sunt mulţumitoare. Mai ales dacă în acel timp mai şi vorbeşti la telefon câteva minute.

Cele două telefoane muzicale anunţate de Nokia, par interesante şi aşteptăm să ne convingem de adevăratul lor potenţial odată cu intrarea pe piaţă, în trimestrul 3 al acestui an. În special Xpress 5320 va fi o soluţie pentru utilizatorii mai pretenţioşi.

Design, facilităţi de bază

Nokia a anunţat recent două noi telefoane muzicale din seria XpressMusic care vor atrage cu siguranţă atenţia iubitorilor de muzică la purtător care preferă să asculte melodiile preferate pe telefon, decât separat, pe un player MP3. Cele două modele, asemănătoare până la un anumit punct, sunt Xpress 5220 şi Xpress 5320.

Design

Dacă nici Nokia Xpress 5220 şi 5320 nu sunt telefoane care să atragă atenţi prin forma atipică şi culorile curajoase, atunci nu ştiu ce telefoane mai pot atrage atenţia. Ambele beneficiază de un design îndrăzneţ. Xpress 5320 este ceva mai cuminte, doar roşul (sau albastrul) de pe margini şi controller fiind ceva mai ţipător. În rest construcţia este destul de normală.

De cealaltă parte, Xpress 5220 înlocuieşte roşul cu verde şi se ţuguiază la ambele capete. Atât partea de sus, cât şi cea de jos sunt în pantă.

Nokia Xpress 5220 Nokia Xpress 5220

Unul mai deştept decât altul

Partea de software este cea care face diferenţa la nivel de funcţionalitate dintre cele două modele. Xpress 5220 este un telefon standard, în timp ce 5320 este un smartphone. Acesta din urmă este dotat cu cea mai nouă versiune de Symbian S60.

Evident că odată cu sistemul de operare, întreaga funcţionalitate a lui Xpress 5320 are de câştigat. Asta pentru că sistemul de operare Symbian S60 este superior la toate capitolele sistemului standard al telefoanelor Nokia non-smartphone. Inclusiv player-ul MP3 care joacă un rol important, mai ales în cazul acestui tip de telefoane muzicale care se doresc înlocuitoare de player MP3.

Diferenţe şi asemănări

Superioritatea lui Nokia Xpress 5320 faţă de 5220 nu se rezumă doar la sistemul de operare. 5320 are în plus suport HSDPA pentru Internetul mobil de mare viteză şi butoanele speciale pentru platforma de jocuri N-Gage.

Ambele modele beneficiază de slot microSD şi, din păcate, ambele sunt lipsite de suportul Wi-Fi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News