Nokia 7070 Prism – fashion la bani mărunţi

Nokia 7070 Prism – fashion la bani mărunţi

După cum vă informam ieri, gigantul finlandez producător de telefoane mobile a lansat patru modele entry-level, dintre care se distinge Nokia 7070 Prism. Succesorul terminalelor Nokia 7500 Prism şi Nokia 7900 Prism este privat de orice fel de funcţii sofisticate, astfel încât la un preţ accesibil de doar 50 Euro, să te poţi lăuda că ai totuşi un telefon fashion.

Nokia 7070 Prism Nokia 7070 Prism are un design tip clamshell, spre deosebire de construcţia clasică a “prismelor” lansate anul trecut. Este bine că finlandezii au ales să diversifice, dar consider că Nokia 7070 trebuia să ofere utilizatorului un ecran extern, pentru a vedea cine îl apelează fără a deschide clapeta. Tastele laterale pentru controlul volumului lipsesc, singurul buton prezent la exterior fiind cel roz, amplasat central pe partea frontală a carcasei. Acesta foloseşte la respingerea apelurilor sau trecerea soneriei pe silenţios în momentul în care te sună cineva.

În ciuda lipsei facilităţilor multimedia, Nokia 7070 Prism îţi dă posibilitatea să-ţi setezi tonuri MP3 sau creaţii proprii (utilizând voice recorder-ul) şi să-ţi personalizezi meniurile cu diverse teme grafice. Memoria internă se prezintă modest – doar 11 MB fără slot pentru card.

Nu în ultimul rând, marea aşteptare în cazul telefoanelor simple este legată de autonomie – dacă tot nu oferă funcţii sofisticate, măcar bateria să ţină. Teoretic, Nokia 7070 Prism se laudă cu un acumulator Li-Ion de 700 mAh capabil să-l ţină “în viaţă” 20 de zile (în stand-by) şi 5 ore în convorbire.

Personal, consider că Nokia 7070 Prism este o alegere excelentă ca telefon de backup sau pentru cei care vor un telefon fashion la un preţ minimal. Cu puţin noroc, s-ar putea să-l găsim prin magazinele de specialitate din România chiar din această lună.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News