Telefoanele fashion ale anului 2007

14.08.2007
Telefoanele fashion ale anului 2007
Sony Ericsson şi Gresso

Sony Ericsson S500i

Data lansării: Septembrie 2007

Preţ estimativ: 900 RON

Descriere: Cel mai ieftin telefon dintre cele prezentate are farmecul său aparte. Sony Ericsson S500i se remarcă datorită temelor speciale ce se modifică în ton cu anotimpurile, la apusul soarelui sau la începutul unui weekend.

Puncte forte: preţ foarte scăzut, slot pentru card, aplicaţia Walkman 2.0;

Puncte slabe: la aşa preţ şi la ce oferă, nu are.

Sony Ericsson S500

Gresso Avantgarde Luna

Data lansării: Noiembrie 2007

Preţ estimativ: Câteva mii de euro

Descriere: Telefonul are tastatura gravată cu aur, iar carcasa din lemn este protejată de o armură din oţel şi titaniu. Cel mai tare fashion al anului 2007. Mai multe aici, într-un articol mai amplu.

Puncte forte: Fashion la superlativ;

Puncte slabe: preţul?

Gresso Avantgarde Luna

Gresso Avantgarde Sol

Data lansării: Noiembrie 2007

Preţ estimativ: Câteva mii de euro

Descriere: La fel ca şi Avantgarde Luna, reprezintă o îmbinare magnifică, simplitatea lemnului alături de metalul nobil . Diferenţa este doar de efect vizual. Se situează tot pe primul loc, alături de Gresso Avantgarde Luna.

Gresso Avantgarde Sol

Concluzie:oricine poate fi în pas cu „moda”, chiar şi persoanele cu venituri mai modeste. Cred totuşi că merită efortul pentru a intra în posesia unui asemenea telefon. Din punctul meu de vedere toate sunt reuşite chiar dacă nici unul nu este perfect. Marele atu este unicitatea lor în raport cu restul telefoanelor, fără să fie lipsite de consistenţă tehnologică.

Nokia şi LG

Introducere

Telefoanele mobile au devenit de-a lungul timpului mai mult decât instrumente de comunicare ajungând să reprezinte un stil de viaţă, un mod de exprimare, o atitudine. Aproape toţi ne dorim să fim în centrul atenţiei, iar cea mai uşoară cale de la obscuritate la „celebritate” este să ne împodobim cu diverse lucruri ce ne pun într-o lumină favorabilă (sau nu). Fie că eşti la birou sau pe plajă la mare, telefonul este un „accesoriu” nelipsit, de aceea el trebuie să fie, dacă-mi permiţi, oglinda preocupărilor şi pasiunilor tale. Acum voi vorbi despre cele dedicate oamenilor iubitori de estetică, de frumos – telefoanele fashion ale anului 2007.

Am ales opt modele foarte căutate în această perioadă. De la Nokia avem 7500 Prism, 7900 Prism şi Nokia 8600 Luna. Sony Ericsson vine în sprijinul celor care nu au foarte mulţi bani, dar îşi doresc un telefon fashion, cu al lor S500 în timp ce LG sunt deja pe val cu celebrele KE850 Prada şi KE970 Shine. Poate că nu ştiai, ruşii vor lansa şi ei spre sfârşitul anului două super-luxoase modele: Gresso Avantgarde Luna şi Gresso Avantgarde Sol, dedicate mai degrabă unor persoane gen Roman Abramovic.

Nokia 7500 Prism

Data lansării: Iulie 2007

Preţ estimativ: 210 Euro

Descriere: Nokia 7500 Prism este un telefon fashion ce se remarcă mai ales prin construcţia "foarte geometrică": linii oblice bine conturate intersectate şi întretăiate pe toată suprafaţa carcasei de linii orizontale. La capitolul funcţii nu stă deloc rău, îi lipseşte doar conectivitatea Wi-Fi şi 3G-ul. Datorită preţului scăzut, poate fi soluţia ideală pentru oricine a terminat o facultate tehnică şi acum lucrează la stat.

Puncte forte: preţul, posibilitatea expandării memoriei cu ajutorul unui card microSD;

Puncte slabe: lipsa elementelor preţioase.

Nokia 7500 Prism

Nokia 7900 Prism

Data lansării: August 2007

Preţ estimativ: 400 Euro

Descriere: Este fratele cel mare al lui 7500 Prism, fără posibilităţi de adaptare prea mari (nu are slot pentru card), dar care ştie să descarce de pe net cu viteze de până la 384 Kbps (3G). După design, am putea spune că sunt gemeni. Nokia 7900 Prism este recomandat persoanelor cu studii superioare ce au o slujbă destul de bine plătită în sectorul privat de această dată.

Puncte forte: 3G, destulă memorie internă (1 GB);

Puncte slabe: tot lipsa elementelor preţioase.

Nokia 7900 Prism

Nokia 8600 Luna

Data lansării: Mai 2007

Preţ estimativ: 2200 RON

Descriere: Cum spunea un coleg, într-un articol dedicat telefonului Nokia 8600 Luna, este un fotomodel desăvârşit. Arată bine de sus până jos. Construcţia este cu adevărat solidă (carcasă din oţel inoxidabil), chiar dacă are în componenţă şi părţi mai puţin rezistente cum ar fi geamul fumuriu culisant. Lasă însă mult de dorit pe latura tehnică.

Puncte forte: Aspect şi constructie;

Puncte slabe: Doar 128 MB memorie internă, fără slot pentru card.

Nokia 8600 Luna

LG KE850 Prada

Data lansării: Ianuarie 2007

Preţ estimativ: 1700 RON

Descriere: Fără sa se complice cu prisme, piramide şi alte forme spaţiale, cei de la LG au reuşit să realizeze un telefon de excepţie cu un display ce măsoară peste 80% din suprafaţa totală a dispozitivului. Problema generală a telefoanelor glossy este că atrag amprentele mai ceva ca un magnet şi nici Prada nu face excepţie de la caz. LG au inclus în pachet cârpa de şters amprente şi bine au făcut. Îl recomand cu căldură celor care vor să impresioneze fetele de liceu şi boboacele din facultate. Iată şi specificaţiile complete.

Puncte forte: touchscreen de 3” şi 240 x 480 pixeli, interfaţa Flash, slot pentru card microSD, înregistrare video la 30 de fps.

Puncte slabe: doar 8 MB memorie internă, autonomie scăzută a bateriei, lipsa 3G.

LG KE850 Prada

LG KE970 Shine

Data lansării: Ianuarie 2007

Preţ estimativ: 1000 RON

Descriere: LG KE970 este vârful de lance al seriei Shine, recunoscut pentru minunatul său design, premiat în cadrul multor evenimente printre care şi RedDot Awards 2007. Carcasa strălucitoare din metal îţi reflectă imaginea, iar sistemul de culisare (slide) iţi dă un aer de persoană importantă. Nu greşeşti dacă alegi acest telefon să te reprezinte.

Puncte forte: Design excepţional recunoscut, cameră foto de 2 MP cu lentile Schneider-Kreuznach, slot pentru card microSD;

Puncte slabe: Necesită o îngrijire deosebită.

LG KE970 Shine

Urmărește Go4IT.ro pe Google News