Vânzări sub aşteptări pentru telefonul Nokia 800

23.11.2011
Vânzări sub aşteptări pentru telefonul Nokia 800

Lumia 800, deşi foarte promiţător la momentul lansării, nu reuşeşte să scoată producătorul Nokia din declinul abrupt în care se află pe piaţa dispozitivelor smartphone.

Nokia Lumia 800

În ciuda eforturilor depuse de Nokia pentru promovarea modelului Lumia 800 şi cifrele de vânzări încurajatoare anunţate la momentul lansării, realitatea pare să fie cu totul alta, direcţia luată de Nokia 800 indicând de fapt către vânzări mult sub aşteptările producătorului finlandez.

Conform analistului James Faucette de la Pacific Crest, dacă tendinţele actuale se menţin, cifrele de vânzări pentru Lumia 800 nu vor depăşi 500.000 de bucăţi, de patru ori mai puţin decât cele aşteptate de Nokia.

În condiţiile în care echipa de design şi-a făcut bine temele, creând un handset foarte reuşit, ce ar trebui să convingă cu uşurinţă publicul căruia îi este adresat, singurul vinovat rămâne sistemul de operare Windows Phone 7.5, privit încă cu neîncredere de foarte mulţi utilizatori.

Singura speranţă pentru Nokia de a nu încheia anul cu rezultate financiare dezastruoase rămâne sezonul cumpărăturilor de iarnă, ce ar putea să mai ridice cifrele de vânzări.

Din păcate cel puţin pentru moment, parteneriatul dintre Nokia şi Microsoft nu pare să dea rezultatele aşteptate de CEO-ul Stephen Elop, punând mai degrabă compania în dezavantaj prin folosirea unui sistem de operare prea nou, cu multe limitări impuse artificial şi incapabil să convingă în faţa competiţiei prezentate de Google Android şi Apple iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News