Nokia N78 – încă un multimedia pentru golirea card-ului

Nokia N78 – încă un multimedia pentru golirea card-ului

Pentru Nokia, târgul Mobile World Congress este o bună ocazie de a-şi pune în valoare arsenalul multimedia incontestabil. Astăzi au anunţat noul vârf de gamă al N-Series, Nokia N96 (despre care s-a tot vorbit), urmat de Nokia N78 – un telefon compact, foarte bine dotat.

Nokia N78 costă 350 Euro (fără taxe) şi nu iese cu mai nimic în evidenţă dacă aruncăm o privire pe ultimele telefoane din seria N, lansate în decurs de un an. Pot afirma că N78 reprezintă un upgrade al Nokia N81 – cameră foto de 3,2 MP (în loc de 2 MP) şi sistem de operare Symbian S60 rel. 3.2, faţă de versiunea 3.1 prezentă pe N81. Un plus şi la viteza pe Internet – până la 3.6 Mbps (tehnologie HSDPA).

O analiză mai atentă scoate în evidenţă tendinţele marilor producători de a lansa telefoane pe bandă rulantă, mai ales cu ocazia unor evenimente majore. E normal, dar dintre toate dispozitivele prezentate unul, maxim două merită luate în considerare (vezi Sony Ericsson XPERIA X1). În rest, aceleaşi modele vechi sub forme mai moderne. Totul pentru ca tu să fii îndeajuns de ameţit (comunicate pompoase, enumerări interminabile, avantaje de necontestat) încât să-ţi achiziţionezi un telefon nou.

Eu unul îi văd pe toţi aceşti producători ca pe nişte cazinouri de renume care te vrăjesc şi te fac să scoţi din buzunar până şi ultimul ban. Dar aşa se întâmplă cu toate produsele, nu doar cu telefoanele mobile. “We’ll keep on walking!”

Nokia N78

Nokia N78

Urmărește Go4IT.ro pe Google News