Nokia N81 8GB – „tonomatul” modern a fost testat

Nokia N81 8GB -
Telefon, Accesorii, Plusuri şi minusuri, Verdict

Telefon – agendă, mesaje, autonomie

Ca de obicei, spre finalul testelor, ajungem şi la partea de telefonie. Prea multe nu sunt de spus, N81 8GB oferă aceeaşi calitate excelentă a convorbirilor ca mai toate modelele Nokia de top.

Agenda îţi oferă spaţiu pentru numerele tuturor posesorilor de telefoane mobile de pe mapamond, iar mesageria rămâne rapidă şi eficientă ca şi până acum. Accesul la contacte se face direct, prin apăsarea tastei de confirmare atunci când te afli în ecranul principal.

Cât despre autonomie, N81 8GB nu trece de “partea întunecată” a telefoanelor ce necesită încărcarea zilnică sau la cel mult două zile. Player-ul multimedia omoară într-adevăr bateria, dar dacă asculţi muzică aproximativ două ore pe zi şi mai vorbeşti vreo 20 minute / zi, acumulatorul Li-Po de 1050 mAh tot te ţine trei zile.

Nokia N81 8GB

Accesorii

Pachetul conţine telefon, baterie Li-Po 1050 mAh, cablu de date, încărcător şi telecomandă pe fir (conectează orice căşti cu jack de 3,5 mm pentru a le folosi şi pe post de headset).

Plusuri şi minusuri

[+] 8 GB memorie internă;
[+] Symbian OS 9.2, S60 v3.1 UI;
[+] Excelent gadget muzical;
[+] Wi-Fi;
[+] Foarte rapid, inclusiv în multi-task.

[-] Lipsă slot pentru card-uri de memorie;
[-] Construcţia lasă de dorit ;
[-] Camera foto slabă pentru un telefon Nokia N-Series.

Verdict

Nokia N81 8GB merită cei aproximativ 1500 RON în măsura în care îţi doreşti un hibrid multimedia – smartphone şi eşti dispus să faci anumite compromisuri de ambele părţi. Dacă ai pretenţii de fotograf amator sau vrei un dispozitiv business serios alege altceva. N81 8GB se recomandă în special melomanilor şi gamerilor mobili.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News