Nokia N95, totul despre Nokia N95

11.07.2007
Nokia N95, totul despre Nokia N95
Multimedia la extrem

Nefiind un telefon adresat segmentului business, Nokia N95 se orientează spre tineri, atrăgându-i cu multitudinea funcţiilor sale multimedia.

Camera foto

Cameră foto 5 Mpx Un telefon cu o cameră foto de 5 Mpx nu întâlnim chiar în fiecare zi. Astfel, Nokia N95 este unul dintre primele telefoane ce ar putea înlocui cu brio o cameră compactă. Din păcate nu este echipat şi cu zoom optic precum modelul înfrăţit, Nokia N93i, dar sistemul optic Carl Zeiss Tessar asigură realizarea unor fotografii cu adevărat de calitate. Cel puţin pentru un telefon mobil, deoarece cârcotaşii vor observa zgomotul din imagini, aberaţiile cromatice şi o oarecare deficienţă în captarea detaliilor. Însă, în urma formatării pozelor de 5 Mpx, rezultatele obţinute se pot compara cu cele ale unor camere compacte şi pot fi chiar trecute pe hârtie.

Intercontinental
Piata decembrie 1989 Teatrul National Bucuresti
Caldura mare Un Bucuresti plin de flori

Nokia N95 suportă şi modul video, ce asigură filmarea în format MPEG-4, rezoluţie VGA (640 x 480 px) şi 30 fps. Calitatea filmului obţinut este una decentă, însă cu siguranţă e departe de cea a unui DVD de exemplu.

Muzică şi film

Încă de la vederea slide-ului superior al telefonului, ce acoperă butoanele pentru controlul player-ului audio/video, mă aşteptam ca Nokia N95 să impresioneze la acest capitol. Şi într-adevăr o face, cu un sistem complex, ce permite organizarea melodiilor în playlist-uri după diverse criterii şi suportă egalizator software de sunet.

Selecţia pieselor audio Egalizator audio

Pe partea video, ecranul mare al telefonului permite vizualizarea bună a clipurilor, mai ales în modul full screen. Aplicaţia Video Center este cea care organizează filmele pe Nokia N95. Pe lângă secvenţele video stocate în memorie, aici pot fi accesate şi clip-uri de pe Youtube, pentru aceasta fiind însă necesară o conexiune la Internet rapidă.

Video player pe Nokia N95

Radio

Radio-ul Visual FM digital nu lipseşte nici el la apel, dar cere conectarea headset-ului prezent în pachetul Nokia N95, ce funcţionează pe post de antenă, în jack-ul de 3.5 mm existent în lateralul telefonului. Headset-ul este compus din telecomandă şi căşti, acestea din urmă fiind de calitate medie: impresionează prin volum puternic şi sunete clare, dar suferă la capitolul bass. Telefonul este echipat şi cu boxe stereo, pentru cei ce doresc să asculte muzica „tare”.

Telecomanda
Telecomanda
Urmărește Go4IT.ro pe Google News