Nokia prezintă trei telefoane „frumos de folosit”

29.04.2008
Nokia prezintă trei telefoane „frumos de folosit”

Nokia ne încântă cu trei terminale noi, lansate sub motto-ul „Frumos de folosit”. Problema denumirilor comune cu telefoane din generaţii anterioare revine, iar producătorul finlandez a recurs la acelaşi artificiul ca în cazul lui 6500. Astfel, facem cunoştinţă cu Nokia 6600 Fold, un clamshell care se face remarcat din mai multe motive. În primul rând, este dotat cu un buton care acţionează mecanismul electromagnetic de deschidere a clapetei. Mişcarea acesteia ar trebuie să fie una lină şi uniformă. De asemenea, vizibilitatea ecranului în lumină naturală ar trebui să fie excelentă deoarece producătorul a apelat la tehnologia OLED.

Nokia 6600 Fold

Diagonala ecranului este de 2.13”, iar rezoluţia de 320×240. Camera foto are un senzor de 2 MP şi este dotată cu două LED-uri ce ţin loc de blitz. Accelerometrul lui Nokia Arte este inclus şi de 6600 Fold, cele două atingeri uşoare cu degetul putând respinge un apel sau activa ecranul extern. Acesta are rezoluţia de 128×160 de pixeli şi este tot de tip OLED. Terminalul dispune de suport 3G, fiind dotat şi cu o cameră pentru apeluri video. Interfaţa folosită este S40, iar slotul microSD suportă card-uri de până la 4 GB.

Nokia 6600 Slide

Alături de un clamshell avem şi un Nokia 6600 Slide. Dotat cu aceeaşi funcţie double tap şi construit din acelaşi plastic lucios ca şi fratele cu clapetă, el se remarcă prin camera de 3.2 MP cu autofocus. Ecranul TFT are aceeaşi rezoluţie QVGA, dar este puţin mai mare, diagonala măsurând 2.2”. Imaginile ce fac să credem că jack-ul audio oferit este de 2,5 mm, telefonul fiind dotat cu un tuner FM şi player audio.

Nokia 3600 Slide

În ciuda dotărilor puţin mai modeste faţă de modelele prezentate deja, Nokia 3600 Slide tot are cu ce să se laude. Suportul 3G şi accelerometrul au fost date la o parte, dar nu şi camera foto de 3.2 MP cu focalizare automată. În plus, slider-ul iese în evidenţă ca fiind primul terminal Nokia dotat cu tehnologia Background Noise Cancelation. Aceasta reduce zgomotul de fond pentru a reda cât mai clar vocea. Jack-ul audio de 2,5 mm poate fi folosit şi pe post de port TV-out, iar camera poate înregistra secvenţe video cu 15 fps la rezoluţie VGA.

Intrarea pe piaţă a terminalelor este preconizată pentru trimestrul al treilea al anului curent. Preţurile anunţate de Nokia, fără taxele de rigoare vor fi de 275 euro pentru 6600 Fold şi 250 euro pentru 6600 Slide. Cât despre Nokia 3600 Slide, acesta a fost cotat la 175 de euro, tot în regim fără taxe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News