Telefoanele GPS de la Nokia vor lupta de la egal cu sisteme GPS consacrate

20.07.2007
Telefoanele GPS de la Nokia vor lupta de la egal cu sisteme GPS consacrate

Nokia a lansat un serviciu GPS rapid, destinat telefoanelor mobile high-end, ce fixează destinaţia în mai puţin de un minut, spre deosebire de cele cel puţin trei minute necesare în prezent.

Astfel, Nokia se doreşte a fi un concurent serios al marilor producători de sisteme GPS, cum ar fi TomTom, iGo sau Route66.

N95 este un telefon care, la cei aproximativ 2000 de RON, avea nevoie de o îmbunătăţire a performanţelor receptorului GPS, iar cei de la Nokia speră ca prin acest serviciu să se rezolve problema celor 3 – 5 minute petrecute până la stabilirea conexiunii GPS. Un alt mobil cu GPS integrat este Nokia E90, pe care nu am apucat încă să-l testăm să vedem cât de bine funcţionează.

Este cel puţin interesant cum au rezolvat finlandezii problema. Noul sistem nu ţine seama de reţelele de telefonie ci foloseşte cartela SIM şi un soft special pentru recepţia semnalului de la sateliţi în vederea determinării coordonatelor. Mai exact, este vorba de tehnologia utilizată de sistemele GPS pentru automobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News