Telefoanele Nokia „mişcate”de Immersion

Telefoanele Nokia

Aproape toate telefoanele actuale sunt dotate cu vibraţii, dar ele sunt folosite exclusiv pentru a semnala un apel. Immersion este o firmă care explorează posibilitatea folosirii vibraţiilor telefonului pentru a oferi un răspuns utilizatorului la acţiunile sale, extrem de util în cazul smartphone-urilor dotate cu ecran touchscreen, unde este greu de apreciat dacă ai apăsat corect pe un buton virtual.

Immersion a realizat de curând un parteneriat pe termen lung cu Nokia ce va avea ca rezultat înzestrarea telefoanelor Nokia cu Vibetonz tactile feedback, similară tehnologiei force-feedback. Prin aceasta, Immersion Corporation urmăreşte răspândirea la scară largă a tehnologiei Vibetonz, iar Nokia ne va delecta în viitor cu dispozitive mai „operaţionale” (îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor prin feedback-ul tactil la acţiunile sale), dar şi mai distractive (sunet „vibrant” în jocuri şi nu numai).

Immersion Vibetony Logo Immersion va pune la dispoziţia Nokia SDK (forum/comunitate de dezvoltare a aplicaţiilor) resursele necesare realizării software-ului pentru echipamente dotate cu Vibetonz. Un exemplu de software ce va fi inclus în noile telefoane Nokia este Vibetonz Mobile Player, ce va permite customizarea efectelor ce vor fi rulate pentru fiecare tip de acţiune a utilizatorului. Tehnologia Vibetonz tactile feedback, după cum reiese din nume, va fi simţită şi pe ecranele touchscreen Nokia, adică ne va oferi indicii tactile ale diverselor acţiuni pe care le facem. În cazul unei operaţii eşuate, probabil că o să ne transmită un impuls deranjant şi invers, confirmarea sau realizarea cu succes a unei acţiuni va genera senzaţii mai plăcute.

Ar fi bine ca noile telefoane să vină cu baterii mai puternice pentru că autonomia va fi cu siguranţă afectată de vibraţiile intense şi numeroase. Aşteptăm cu interes un dispozitiv Nokia Vibetonz, iar feedback-ul nostru sperăm să fie unul „puternic” şi pozitiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News