Nokia 6500 Slide, tizul lui 6500 classic

27.09.2007
Nokia 6500 Slide, tizul lui 6500 classic
Multimedia, concluzie

Camera foto

Cei 3.2 MP ai camerei, sprijiniţi de bliţul cu două LED-uri şi lentilele Carl Zeiss cu auto-focus sunt răspunzători pentru calitatea bună, dar nu extraordinară a fotografiilor. Din cauza butonul camerei, nu tocmai bine  Nokia 6500 Slide implementat, există unele probleme de focus. Înregistrarea video se face la rezoluţie VGA (640 x 480 pixeli).

Media Player

Player-ul multimedia oferă o calitate bună a audiţiei. Ca facilităţi, se remarcă egalizatorul multiplu, posibilitatea gestionării listelor de melodii direct pe telefon şi sincronizarea cu muzica de pe calculator prin intermediul lui Windows Media Player.

Impresia redactorului

Principalul defect al lui Nokia 6500 Slide este faptul că nu are la bază Symbian şi prin umrare nu este un aşa-numit smartphone. Dincolo de asta, are un desing atăgător, cel puţin pentru mine, doar puţin cam greu pentru gustul meu (127g). Este 3G, are o cameră foto suficient de bună şi funcţii multimedia mulţumitoare.

Nokia 6500 Slide va fi disponibil, teoretic, în curând, Nokia anunţându-l pentru trimestrul în curs (3). Preţul ar trebui să se situeze undeva la 370 de euro.

Construcţie, software

În luna mai a acestui an, Nokia anunţat două modele noi: Nokia 6500 Classic şi Nokia 6500 Slide. Spre deosebire de 6500 Classic, varianta Nokia 6500 Slide este mai bogată în facilităţi şi beneficiază de un desing superior, fiind un slider.

……………………………………………………………….

Alte materiale legate de Nokia 6500 Slide:

……………………………………………………………….

Construcţie

Aşa cum am spus şi cum sugerează şi numele, Nokia 6500 Slide este un telefon de tip slider, care cântăreşte 127g. Greutatea sa peste medie, se datorează metalului folosit ca material de construcţie. Ca dimensiune, se poate spune că se încadrează în linia telefoanelor mobile moderne: 97 mm x 46.5 mm x 12 mm.

Nokia 6500 Slide

Tastele sunt de mărime medie, încadrându-se bine în dimensiunile telefonului şi în acelaşi timp fiind uşor de folosit pentru scris. Din acest punct de vedere, cei care scriu multe mesaje şi e-mail-uri pe telefon se vor bucura de toată ospitalitatea de care o tastatură non-QWERTY este capabilă. La capitolul butoane frontale, 6500 Slide numără doar strictul necesar de 4: două pentru convorbiri şi două soft pentru meniu. Partea stângă este pustie din acest punct de vedere, în timp ce în dreapta se regăsesc butoanele pentru camera foto şi reglarea volumului.

Ecranul numără 16 milioane de culori care se răspândesc în cei 2.2 inch ai TFT-ului cu o rezoluţie de 240 x 320 pixeli. Deasupra sa este plasată camera secundară, dedicată convorbirilor 3G.

Software

Nokia 6500 Slide are interfaţa de S40 cu Feature Pack 1. Aceasta, chiar dacă este suficient de ergonomică pentru majoritatea utilizatorilor, nu se poate totuşi compara cu S60-ul sau UIQ-ul 3 al telefoanelor inteligente. Printre facilităţile evidenţiate se numără profilurile cu un nivel ridicat de configurabilitate şi funcţia Speed Dial ce poate fi accesată din meniu de editare a contactelor. Nu lipsesc de pe Nokia 6500 Slide nici facilităţile de text precum SMS, MMS şi e-mail cu suport POP3 pentru primirea mesajelor pe telefon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News