Numărul mare de sisteme de operare dăunează Internetului mobil

Numărul mare de sisteme de operare dăunează Internetului mobil

Aplicaţiile de Internet pentru telefoanele mobile ar putea fi mai multe şi mai bune dacă ar exista mai puţine sisteme de operare pentru telefoanele mobile. Cel puţin asta este concluzia la care a ajuns Arun Sarin, boss-ul de la Vodafone.

Într-un discurs ţinut la GSMA Mobile World Congress (3GSM) în Barcelona, acesta a afirmat că din cauza numărului mare de sisteme de operare pentru telefoane mobile, aplicaţiile mobile au de suferit şi automat şi gradul de penetrare a Internetului mobil. Dacă ar fi mai puţine sisteme de operare, aplicaţiile ar fi mai simplu de dezvoltat şi mai uşor de folosit, ceea ce ar duce la un număr mai mare de utilizatori ai Internetului mobil. Cu alte cuvinte operatorii, inclusiv Vodafone, ar câştiga mai mult de pe urma pachetelor/abonamentelor de date.

Şeful Vodafone a specificat totuşi, că nu doreşte un singur sistem de operare ca pe desktop (aluzie la Microsoft), ci doar mai puţine. În prezent, există peste 30 de sisteme de operare. Probabil că boss-ul Vodafone ar fi fericit dacă producătorii ar renunţa la dezvoltarea sistemelor proprii şi ar trece la sistemele cu cotă mare de piaţă, precum Windows Mobile sau Symbian. Şi să nu uităm de Android-ul celor de la Google pe care îl aşteptăm în a doua jumătate a acestui an.

Mobile Internet

Urmărește Go4IT.ro pe Google News