Oare acesta este viitorul Nokia 801?

06.09.2011
Oare acesta este viitorul Nokia 801?

Nu este prima dată când Nokia îşi dezvăluie fără intenţie viitoare terminale în reclame. În cazul de faţă, un clip care prezintă avantajele tehnologiei NFC include un telefon ce-ar putea fi viitorul Nokia 801. Considerat urmaşul lui Nokia N8, acesta pare să aibă un ecran de protecţie curbat deasupra afişajului. Unii spun că lipsa butonului fizic pentru declanşator ar putea înseamna că modelul din imagine este doar o randare 3D.

Viitorul Nokia 801 sau o randare 3D?

Nu ne aşteptam ca Nokia să folosească în acel clip demonstrativ terminale care să ruleze Windows Phone 7. Ele sunt vânate cu multă insistenţă de presa de specialitate. În cazul nostru, telefonul are interfaţa grafică a sistemului de operare Symbian Belle. Clipul a fost descoperit întâmplător la IFA, în memoria unor modele noi de la Nokia.

Denumirea Nokia 801 a fost dată ţinând cont de noua taxonomie a producătorului finlandez. După Nokia N8 ar fi trebuit să urmeze N8-01, însă pentru noile modele s-a renunţat la literă şi cratimă. Alături de un posibil Noia 801 mai apare într-un cadru şi un al doilea terminal neidentificat. Acesta pare să facă parte dintr-o gamă inferioară, zona metalică de sub ecran fiind înlocuită cu una de plastic. Rămâne de văzut dacă telefonul din imagini este Nokia 801 sau a fost un simplu exerciţiu de design.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News