OnePlus 7 Pro: rezistenţă la apă, display de top şi stocare foarte rapidă. Preţul ar trebui să fie sub concurenţă

06.05.2019
OnePlus 7 Pro: rezistenţă la apă, display de top şi stocare foarte rapidă. Preţul ar trebui să fie sub concurenţă

Deja ştim destul de multe informaţii despre OnePlus 7 Pro, noul smartphone de top al producătorului chinez, însă compania nu aşteaptă până pe 14 mai pentru a dezvălui capabilităţile acestuia. Avem acum noi informaţii despre rezistenţa la apă a acestuia, despre display şi despre suportul de stocare internă, toate la standarde „premium” similare cu cele ale dispozitivele concurente de pe piaţă. Desigur, OnePlus va ţinti un preţ mai mic, sperând ca telefonul să fie mai atractiv în comparaţie.

Când vine vorba despre rezistenţă, acesta va fi primul telefon al companiei care ar trebui să poată rezista la mai mult de simpli stropi. Modelele precedente au avut protecţie împotriva apei în punctele sensibile, precum slot-ul pentru caretele SIM şi mufa USB Type-C, însă compania nu a recomandat niciodată contactul cu apa. De fapt, nici OnePlus 7 Pro nu va avea certificare IPXX, asemeni celor mai recente iPhone-uri, dispozitivelor Galaxy de top şi flagship-urilor Huawei, însă compania sugerează că este la fel de rezistent.

Motivul pentru care OnePlus nu se laudă cu un rating IP67 sau IP68 este costul. Pentru a putea pune această certificare pe lista de specificaţii, telefonul trebuie testat în laborator la anumite standarde, iar certificarea este oferită sub licenţă. Acest lucru adaugă costuri în plus la preţul telefonului, iar OnePlus doreşte să ofere un dispozitiv cât mai accesibil pentru utilizatori.

Astfel, compania se laudă cu rezistenţă la apă, prezentând un OnePlus 7 Pro care intră într-o găleată cu apă în cel mai recent clip de promovare, însă nefiind încadrat în standardul IPXX, nu poate spune pentru cât timp şi la ce adâncime poate rezista. Totuşi, asemeni tuturor telefoanelor „rezistente la apă”, este indicat ca acestea să nu fie scufundate de bună voie, rezistenţa oferind mai degrabă protecţie pentru situaţii accidentale. De altfel, nici companiile care cumpără certificare IP şi nici OnePlus nu asigură reparaţii pe baza garanţiei pentru daune care provin din contactul cu lichide.

Ştiam deja că display-ul lui OnePlus 7 Pro este superior modelelor precedente, acesta fiind deja testat de către DisplayMate şi fiind confirmat pentru un scor „A+”, la egalitate cu iPhone XS Max, Galaxy S10 şi Google Pixel 3 XL. De asemenea, detaliile neoficiale sugerează că acesta va beneficia de un panou OLED la 90 Hz, superior modelelor concurente. Noile informaţii publicate de OnePlus confirmă însă că acesta este compatibil cu standardul HDR10+, putând reda conţinut de acest gen, care modifică luminozitatea în funcţie de fiecare scenă în parte. Singura serie de telefoane care oferă această capabilitate în acest moment este Galaxy S10.

 

 

În cele din urmă, avem noi informaţii despre suportul flash de stocare de pe OnePlus 7 Pro. Până acum, toate telefoanele de top recente au folosit memorie rapidă de tip UFS 2.1, însă OnePlus 7 Pro va folosi noul standard UFS 3.0. Acesta va asigura viteze de transfer mult mai mari, lucru care va ajuta atât în performanţa de zi cu zi, precum instalarea şi pornirea aplicaţiilor, cât şi pentru a accelera download-urile. Memoria de tip UFS 3.0 a mai fost văzută pe un dispozitiv până acum, Galaxy Fold de la Samsung, însă acesta nu va fi disponibil pe piaţă atunci când OnePlus 7 Pro va fi lansat. Flagship-ul OnePlus va deveni astfel primul telefon echipat cu memorie rapidă de acest gen.

Lansarea lui OnePlus 7 Pro este aşteptată pe data de 14 mai, în cadrul unui eveniment de lansare care va avea loc la New York. Acesta va fi transmis live la ora 20:00 a României. Preţul de pornire al lui OnePlus 7 Pro ar putea fi de 750 de dolari americani, semnificativ mai mare decât cel al lui OnePlus 6T de anul trecut. De altfel, un model OnePlus 7 non-Pro este de asemenea aşteptat, cu un design similar cu cel al generaţiei precedente şi hardware actualizat. Cel mai probabil, acesta nu va primi toate îmbunătăţirile de pe varianta Pro, însă este aşteptat la un preţ de pornire de 550 de dolari, similar cu ceea ce am văzut în trecut de la OnePlus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult