OPPO pregăteşte un smartphone cu ecran pliabil neconvenţional

03.11.2017
OPPO pregăteşte un smartphone cu ecran pliabil neconvenţional

2018 ar putea fi anul în care smartphone-urile cu display flexibil ajung în sfârşit pe piaţă. Samsung, LG şi alte companii şi-au arătat intenţiile de multă vreme pentru dezvoltarea de astfel de dispozitive, însă şi producători mai puţin evidenţi în afara Chinei, precum OPPO, lucrează la concepte similare. La începutul acestui an, compania chineză a înregistrat un brevet care promite un smartphone cu un display flexibil neconvenţional, care ar putea avea mai multe cazuri de utilizare decât ne-am aştepta.

Conceptul companiei Oppo implică integrarea unei balamale doar în partea de sus a ecranului, partea aceasta putând fi rabatată spre spate. Conform imaginilor care descriu noul dispozitiv, acesta ar putea beneficia de o singură cameră foto foarte performantă, fotografiile oferind aceeaşi calitate, fie că este vorba despre un simplu selfie, sau o poză normală. Totodată, dispozitivul ar putea fi „scurtat” în acest mod, oferind celor care au buzunare mai scurte posibilitatea de a introduce întregul telefon în buzunar. Nu în ultimul rând, plierea ecranului pe spate ar putea oferi diverse informaţii şi notificări atunci când telefonul este poziţionat pe masă cu display-ul în jos.

Desigur, acest document nu garantează faptul că OPPO va lansa într-adevăr un astfel de smartphone, însă demonstrează intenţia companiei de a explora acest tip de dispozitiv. Brevetul prezintă însă şi câteva lucruri mai puţin plăcute. De exemplu, sistemul de prindere al părţii de sus a telefonului este mecanică, lucru care poate reprezenta un dezavantaj din punct de vedere al fiabilităţii. Mai mult, sistemul de glisare şi pliere al display-ului este bazat pe şine şi rotiţe, un alt punct care ar putea ceda mai repede decât telefoanele obişnuite.

Orice se va întâmpla cu acest prototip, un lucru este sigur: dispozitivele pliabile cu display flexibil sunt foarte aproape de lansarea pentru public, însă succesul lor nu este încă garantat. Companiile vor trebui să ofere atât un design inedit, cât şi funcţii noi care să beneficieze de pe urma acestuia pentru a convinge utilizatorii să cumpere un astfel de produs. Nu în ultimul rând, trebuie găsite soluţii cât mai rapid pentru diverse aspecte precum materialele din care acestea vor fi construite, întrucât protecţiile din sticlă pentru ecran şi carcasele din metal nu vor putea asigura flexibilitatea dorită într-un astfel de dispozitiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult