Orange Santa Clara – performanţe de top de la Intel Atom

12.03.2012
Orange Santa Clara - performanţe de top de la Intel Atom

Pentru cei care nu sunt familiari cu subiectul, Orange Santa Clara este un smartphone dotat cu procesor Intel Atom, ce va fi lansat de Orange în Europa. Pe o piaţă în care smartphone-urile cu Android vin cu procesoare de la Qualcomm, TI sau Samsung, un model cu chipset semnat de Intel sună interesant. Aşa cum am spus în momentul anunţului oficial, procesorul din dotarea lui Orange Santa Clara nu este preluat dintr-un netbook. Intel Atom Z2460, cu nucleu Medfield a fost conceput special pentru tablete şi telefoane mobile.

Orange Santa Clara se descurcă bine în testele iniţiale

La CeBIT, în Germania, un vizitator a avut posibilitatea să ruleze câteva teste de performanţă în browser pe viitorul Orange Santa Clara. Deşi testele de acest tip nu sunt conclusive, ele ne ajută să ne facem o părere legată de performanţele smartphone-ului. Intel Atom Z2460 are un singur nucleu tactat la 1,4 GHz, dar dispune de HyperThreading. Cele două nuclee virtuale obţin un scor similar cu cel al lui iPhone 4S în testul BrowserMark. În testul Vellamo, Orange Santa Clara este surclasat de Asus Transforme Prime, însă depăşeşte Samsung Galaxy Nexus.

Orange Santa Clara va rula Android 4.0

Trebuie menţionat faptul că testele au fost rulate pe un terminal ce rula Android 2.3.7 Gingerbread. Orange Santa Clara va rula Android 4.0 atunci când va intra pe piaţă. Pentru a se diferenţia şi mai mult de concurenţă, ecranul său de 4” vine cu o rezoluţie de 600×1024 pixeli. Staţi cu ochii pe magazinele Orange, deoarece este foarte posibil ca smartphone-ul Santa Clara să ajungă şi în România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News