Primele imagini cu viitorul Nokia Lumia 530

11.07.2014
Primele imagini cu viitorul Nokia Lumia 530

Lumia 520 a fost unul dintre cele mai populare telefoane ale anului trecut, micul terminal Nokia oferind o experienţă bună în utilizare la un preţ accesibil şi contribuind din plin la creşterea cotei de piaţă a platformei Windows Phone. Ţinând cont de succesul acestui model, viitorul Lumia 530 este un produs aşteptat, iar curioşii pot vedea acum şi primele imagini neoficiale ale acestuia.

După cum ne arată cele două imagini, Lumia 530 nu se va diferenţia prea mult de modelul anterior şi va oferi o carcasă cu design apropiat. Faţă de Lumia 520, viitorul Lumia 530 va avea însă o formă ceva mai rotunjită şi va renunţa la muchiile ascuţite ale părţii frontale, grila difuzorului va fi refăcută, iar butoanele capacitive hardware vor fi înlocuite de cele software.

Conform zvonurilor, Lumia 530 va oferi cu o diagonală de 4,3”, crescând astfel puţin de la cei 4” ai modelului anterior, iar rezoluţia acestuia va fi aproape sigur tot WVGA. Recent lansatul Lumia 630 a sosit cu un set de specificaţii destul de neimpresionant, acesta părând mai degrabă un urmaş al modelului 520 decât al modului 620, iar viitorul Lumia 530 va trebui să coboare ştacheta şi mai mult.

Astfel, se pare că telefonul va fi motorizat de un chip Snapdragon 200, configuraţiile quad-core cu nuclee ARM Cortex-A5 şi Cortex-A7 disponibile în cadrul acestei familii fiind mai puţin impresionante decât modelul dual-core cu nuclee Krait folosit la Lumia 520. Memoria RAM va fi şi ea de 512 MB, un aspect şi el dezamăgitor dacă ţinem cont că Lumia 520 a primit ulterior o actualizare la 1 GB sub numele de Lumia 525.

În acest moment nu există informaţii referitoare la posibila dată de lansare a acestui viitor model, zvonurile afirmând că acesta va avea un preţ de 180 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News